Curves biedt krachttraining voor vrouwen in 30 minuten met persoonlijke begeleiding.
Curves biedt krachttraining voor vrouwen in 30 minuten met persoonlijke begeleiding. Curves

Curves werkt aan je gezondheid - krachttraining voor vrouwen

21 maart 2023 om 18:49 Zakelijk

HOUTEN, DRIEBERGEN ,,Krachttraining is belangrijk voor de algehele gezondheid van vrouwen. Je wordt sterker en de kans op blessures en botontkalking wordt kleiner. Doe je niet aan krachttraining, dan wordt je spiermassa naarmate je ouder wordt steeds kleiner. Botten worden brozer, maar door krachttraining wordt de botmassa dichter”, zegt Margriet Ransdorp. Zij is eigenaresse van Curves Driebergen.

door Karin Tim-Mijland

Curves biedt krachttraining voor vrouwen in 30 minuten met persoonlijke begeleiding. Het is laagdrempelig en geschikt voor elke leeftijd. Margriet: ,,Het maakt je fitter, strakker en energieker.” In de club staan hydraulische toestellen in het circuit die alle belangrijke spiergroepen van een vrouw trainen.

TOESTELLEN

Bij deze toestellen hoeft men niets in te stellen. Hoe werken die dan? ,,De toestellen werken op basis van weerstand. Hoe sneller je beweegt, hoe zwaarder het wordt”, vertelt Salina van Gelder eigenaresse van Curves Houten. Je kunt hierdoor altijd je eigen tempo bepalen. Het is dus voor iedere vrouw! Daarbij is de hartslag een leidraad tijdens de training. De streefhartslag is afhankelijk van de leeftijd en het doel. De coaches stellen samen met iedere vrouw een persoonlijk doel op en begeleiden daarbij.

GOEDE COACHING

Elke vrouw die de eerste keer bij Curves komt, krijgt een uitvoerige intake. Daarbij bespreekt een coach o.a. de gezondheid en de sportdoelen van de vrouw. De eerste drie keer krijgt de nieuwkomer een-op-een begeleiding van een coach en indien nodig langer. Er staat ook altijd een coach in het circuit om de leden te begeleiden. Veel vrouwen waarderen deze coaching. Salina: ,,De rode draad in onze reviews is: goede coaching en aandacht. ‘Je wordt gezien’, schreef een dame.

Naast het circuit zijn er groepslessen als powertraining en extra activiteiten zoals wandelingen en acties voor goede doelen. ,,We organiseren veel dingen, daardoor zie je ook verbinding tussen de vrouwen ontstaan. Bij Curves werken we aan je gezondheid in een persoonlijke, betrokken sfeer. Wij maken gezondheid onderdeel van jouw leven op een leuke manier”, zegt Salina.

Geïnteresseerden kunnen een proefabonnement afsluiten: 30 dagen sporten voor € 30. 

Meer informatie: www.curves.nl Het Kant 47 in Houten T: 030-638 40 80, Traaij 111 A Driebergen T: 0343-51 32 32

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie