Restaurant Miro in Houten
Restaurant Miro in Houten Google Streetview

Restaurant Miro sluit deuren door hoge huur en energielasten

Zakelijk

HOUTEN Miriam de Jong en Ron Grillet van restaurant Miro Houten sluiten hun deuren. Ze schrijven in hun nieuwsbrief dat ze dat doen met bloedend hart, maar hogere huur, energielasten en inkoopprijzen laten hen geen andere keuze. Ook de gezondheid van Ron Grilliet speelt daarin een rol. 

,,Het jaar 2022 heeft ons tot nu toe niet gebracht waar wij op hoopten. De hoge huur, de verdriedubbelde energieprijzen, de forse stijging van de inkoop en niet onbelangrijk, mijn eigen gezondheid, brengen ons tot de conclusie dat ondernemen op deze manier niet meer haalbaar is. Ons restaurant is per heden gesloten”, zo schrijft het echtpaar in  haar nieuwsbrief.

,,Het ligt zeker niet aan de stroom van gasten, want eigenlijk is dat wel wat we ooit in de prognoses gezet hebben. Het is de combinatie van factoren die ik eerder noemde, die ons nekt. Miriam en ik hebben er alles aan gedaan maar kunnen het niet langer volhouden, onze droom is stuk. Onze laatste vonk van positiviteit bewaren en koesteren we voor een goede begeleiding van onze medewerkers en mijn nog uit te geven receptenboek, waarin ik ook beschrijf hoe we tot hier gekomen zijn.”

Het echtpaar zegt de horeca niet helemaal vaarwel. ,,In deze tijden van onzekerheid proberen we toch zo positief mogelijk naar de toekomst te kijken. Zo willen we doorgaan met onze catering op locatie en onderzoeken we de mogelijkheden van het huren van een ‘dark kitchen’ voor de grotere partijen. Daarnaast kijken we ook naar mogelijkheden om met een (gehuurde) foodtruck festivals te gaan doen. Ideeën genoeg.”

Ze danken tot slot alle klanten en kijken terug op een op een mooie en boeiende tijd hier in Houten.  

advertentie
advertentie