Nieuwbouw FysioVandaag aan de Handboog 6 Houten
Nieuwbouw FysioVandaag aan de Handboog 6 Houten FysioVandaag

Nieuwbouw FysioVandaag gestart aan de Handboog in Houten

8 maart 2022 om 15:41 Zakelijk

HOUTEN Het heeft een paar jaar geduurd voor het zover was, maar in januari is de nieuwbouw van FysioVandaag gestart. Aan het eind van het jaar neemt eigenaar en fysiotherapeut Frank Robertz het nieuwe pand aan de Handboog 6 in Houten in gebruik.

door Karin Tim-Mijland

Het nieuwe gebouw is ruim van opzet zodat zijn team en hij de patiënten nog beter kunnen ontvangen. Frank: ,,Het heeft alles wat een moderne praktijk nodig heeft.” Op de nieuwe locatie zijn naast de behandelkamers en oefenzalen ook een receptie, kleedkamers en een wachtruimte. Bovendien is er ruimte voor Fysiofitness. De laatste twee jaar behandelen de fysiotherapeuten meer klachten door thuiswerk en grotere blessures.

LEVENSSTIJL Het team van FysioVandaag behandelt diverse sportblessures en andere lichamelijke klachten in het bewegingsapparaat. De laatste twee jaar zien zij veranderingen hierin. Tijdens de coronapandemie veranderde de levensstijl van veel mensen. Velen van hen werkten thuis waar de werkplek niet altijd goed is ingericht. Bovendien waren ze niet meer gewend om te sporten doordat veel sportcentra de deuren moesten sluiten. Dit heeft zijn weerslag op de lichamelijke klachten die Frank en zijn team in de praktijk zien. Zo ontmoeten ze steeds meer mensen met sportblessures en met nek-, schouder en rugklachten die onder andere te maken hebben met de werkhouding. Frank en zijn collega’s zien veel lichamelijke problemen door thuiswerk ontstaan. ,,Mensen gaan snel door. Ze hebben minder pauzes en afleiding door collega’s. Veel klachten komen door slecht zitten.”

Ook zien ze in de praktijk meer grote blessures zoals een afgescheurde spier in de schouder en gescheurde kruisbanden. ,,Door de lock down zijn sporters minder gewend om intensief te trainen. Ze zijn sneller vermoeid. Hierdoor wordt de kans op complexe blessures zoals kruisbandproblemen groter.”

MAATWERK De behandeling ervan is maatwerk. De aanpak van een klacht is een totaalplan. Hierbij horen bijvoorbeeld ook krachtraining en stabiliteitsoefeningen en een onderzoek naar de herkomst van de problemen. ,,We doen meer dan alleen losmaken, want dat heeft een tijdelijk effect. We kijken ook wat de oorzaak is.” Om die aan te pakken, onderzoeken ze de leefstijl en eventueel werkplek. Door onderzoek van deze plek kunnen de fysiotherapeuten instrueren hoe thuiswerkers die goed kunnen inrichten. FysioVandaag heeft instructievideo’s gemaakt waardoor mensen online kunnen zien hoe ze de werkplek, ook aan de keukentafel, goed kunnen instellen.

De fysiotherapeuten hebben voor de aanpak van lichamelijke problemen diverse en innovatieve behandeltechnieken tot hun beschikking. Ook werken ze samen met orthopeden van het Antonius Ziekenhuis. FysioVandaag heeft behalve in Houten en Bunnik ook vestigingen in Nieuwegein en Leidsche Rijn.

i: www.fysiovandaag.nl 

Houten Pelmolen 5 T: 030-6361687, 

Bunnik Regulierenring 8 T: 030-7603447 

Er zijn diverse inloopspreekuren ma-do om 9.30 uur. Op vr. om 16.30 uur en op za. gratis tapen van 10.00 uur tot 11.00 uur.

advertentie
advertentie