Jurriaan Romijn helpt je graag met het energielabel van je woning.
Jurriaan Romijn helpt je graag met het energielabel van je woning. Maartje Kuperus Fotografie

Gratis energielabel bij verkoop

Zakelijk

HOUTEN Sinds 2015 is een energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Een energielabel kun je niet zomaar zelf bepalen. Je hebt daarvoor een gediplomeerd EP W/B adviseur nodig. De adviseur is een onafhankelijke professional die op basis van grondige berekeningen een energielabel mag afgeven. Jurriaan Romijn van Romijn Makelaardij is zo’n erkend adviseur.

Romijn Makelaardij biedt verkopers van een woning een gratis energielabel als je je huis via hen op de markt brengt. Het label is onderdeel van de service van Jurriaan Romijn. Omdat hij erkend EP W/B Adviseur is, mag hij voor bestaande woningen een energielabel afgeven. Dat is al mogelijk vanaf 295 euro, inclusief alle bijkomende kosten.

Een energielabel is niet alleen verplicht bij verkoop of verhuur. Het is ook interessant om een nieuw label aan te vragen nadat je energiebesparende maatregelen doorvoert in je woning. Bij sommige geldverstrekkers kun je namelijk rentekorting krijgen op je bestaande hypotheek. Gaat je huis dus van bijvoorbeeld energielabel D naar een B, dan scheelt dat enorm in de kosten. Bovendien vergroot je je wooncomfort. 

Jurriaan legt uit: ,,Met een labelsprong win je drie keer. Ten eerste ga je besparen op je stookkosten, ten tweede ga je mogelijk besparen op je hypotheek en als kers op taart vergroot je ook nog eens je wooncomfort en de waarde van je woning. Veel mensen denken dat dat enkele tientjes per jaar is, maar als je dat allemaal bij elkaar optelt, scheelt dat vaak honderden euro’s per jaar.”

NO CURE NO PAY Als je een woning wilt kopen is het energielabel ook steeds belangrijker. Het zegt iets over de kwaliteit van de woning en dus zal een beter label ook automatisch een hogere prijs betekenen. ,,Ik snap dat mensen een goed huis willen kopen tegen een redelijke prijs. Een huis kopen is een belangrijke mijlpaal in je leven. Je neemt een beslissing voor meerdere jaren en dat wil je doen met duidelijke informatie en goede begeleiding. 

Om die reden vind ik persoonlijke begeleiding heel belangrijk en daarom werk ik op basis van ‘no cure – no pay’ met vast laag instaptarief en een helder eindtarief ongeacht het aantal bezichtigingen. Uiteindelijk heb ik maar één doel en dat is mijn klant zo goed mogelijk helpen het meest passende huis te vinden tegen een redelijke prijs onder goede voorwaarden.”

VERDUURZAMEN Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema voor Romijn Makelaardij. Jurriaan geeft naast het makelaarschap adviezen om je woning te verduurzamen. ,,Ik kan je hier in begeleiden en heb het netwerk om me heen om alle maatregelen door te voeren, zodat je volledig ontzorgd wordt.” Je ontvangt bij een verduurzamingsadvies uitgebreide berekeningen waarin je je kosten versus de terugverdientijd goed kunt vergelijken om tot een beslissing te komen.

TRANSPARANT Bij het aankopen of verkopen van een woning ga je niet over één nacht ijs. Als (ver)koper wil je bijgestaan worden door een makelaar die actief met je meedenkt en een open en eerlijk advies geeft. Meer informatie over de verkoop van jouw woning vind je op romijnmakelaardij.nl. Of bel naar 030-2270737.

advertentie