o.a. sushi, poké bowl en kapsalon van Food Time Houten
o.a. sushi, poké bowl en kapsalon van Food Time Houten Karin Tim-Mijland

Food Time Houten: smaakvolle met zorg bereide gerechten

2 juni 2021 om 12:39 Zakelijk

HOUTEN Afhaal- en bezorgrestaurant Food Time Houten heeft een uitgebreid aanbod van gerechten voor lunch en diner. De menukaart is gebaseerd op de fusion keuken, een mengeling van smaken en kooktechnieken uit verschillende landen. Op de kaart staan sushi, salades en sandwiches, maar ook kapsalon. De koks hebben variaties op bestaande gerechten gemaakt en speciale sushirijst en sauzen gecreëerd.

Karin Tim-Mijland

De koks Zhang en zijn compagnon Huang hebben jarenlang ervaring opgedaan in verschillende restaurants met een Aziatische of Franse keuken. Ze creëren verschillende unieke gerechten en verkopen weinig standaard maaltijden. Aan bestaande gerechten geven zijn hun eigen invulling. Bijvoorbeeld kapsalon bestaat meestal uit patat, groenten en vlees, maar zij bereiden ook een variant met zalm. De koks maken ook hun eigen sauzen zoals truffelmayonaise en een spicy saus. Voor de kapsalon hebben ze een kaassaus gemaakt en gebruiken die in plaats van een plak kaas.

SMAAKVOL De koks bereiden alles op hun eigen wijze om het beste resultaat te krijgen. Zhang: ,,Wij willen kwalitatief goed eten.” Ze maken alles zodanig klaar dat het de smaak bevordert. Door een speciale bereidingswijze blijft bijvoorbeeld het rundvlees mals. Klanten van hen vragen vaak waarom het vlees zo mals is. Ook de patat is speciaal, want die heeft een inkeping. ,,Hierdoor kunnen wij deze krokanter bakken, omdat we zo dichter bij de binnenkant frituren.” zegt Zhang. Voor de sushi’s en poké bowls hebben ze speciale zachte smaakvolle sushirijst ontwikkeld. ,,Wij maken de rijst zachter, niet zo nat en vol met smaak. Normale sushirijst heeft niet zoveel smaak.” Voor de hot rice bowls gebruiken ze jasmijnrijst en wokken ze het vlees en de groente apart. ,,Hierdoor ontstaat een frisse smaak.”

De sushi’s zijn groot en rijkgevuld met verse vis en/of groente, omringd door een dunne laag rijst. ,,Deze sushi’s hebben minder rijst en meer vulling.” Alle sandwiches zijn warm en gevuld met kip, rundvlees of zalm met een keuze uit verschillende sauzen. De salades kunnen bestaan uit vis of kip met verschillende groentes en een saus. Door de combinatie van verschillende verse groentes zien de gerechten er kleurrijk uit. Op de kaart staan ook bijgerechten zoals zoetzure komkommer of sojabonen, maar ook frisdrank en Aziatische hapjes.

De bezorging gebeurt duurzaam, want de bezorgers van Food Time brengen de gerechten rond op elektrische scooters of op de fiets. Op zoek naar een baan als bezorger? Food Time Houten heeft nog parttime scooterrijders voor de bezorging nodig.

Bestellen? Dit kan op www.foodtimehouten.nl en op www.thuisbezorgd.nl of telefonisch: 030-6362055 Food Time Houten, Nieuwe Schaft 5 D, 3991 AS Houten. Op de Facebookpagina en Instagram staan regelmatig nieuwe acties.

Food Time Houten is geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur. De bezorgtijden zijn van16.00 tot 21.00 uur. Op dinsdag is de zaak gesloten.

advertentie
advertentie