Peter van Dalen opent het zonnepark door op het dak een lint door te knippen
Peter van Dalen opent het zonnepark door op het dak een lint door te knippen TSN Groen

TSN Groen opent zonnepark met 3000 zonnepanelen op het dak

30 maart 2021 om 10:18 Zakelijk

HOUTEN Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft op maandag 29 maart officieel het zonnepark van logistiek dienstverlener TSN Groen in Houten geopend. Op tientallen meters hoogte knipte hij daarvoor een lint door. 

Samen met directeur Andries Vlot mocht Van Dalen vanaf een hoogwerker de ruim 3000 zonnepanelen op het dak van TSN Groen met eigen ogen aanschouwen. 

Bij de officiële opening refereerde Van Dalen aan de Latijnse tekst: “Sol Iustitiae Illustra Nos” (zonne der gerechtigheid verlicht ons). Deze tekst is afgeleid van een vers uit het Bijbelboek Maleachi en tevens het motto van de iets verder gelegen Universiteit Utrecht. Van Dalen zei het bedrijf TSN Groen, in de dubbele betekenis van het woord, toe te wensen dat de zon der gerechtigheid bij hen mag schijnen. 

Op het dak van logistiek dienstverlener TSN Groen liggen ruim 3000 zonnepanelen die jaarlijks voor 425 ton CO2-reductie zorgen. Dat is te vergelijken met de hoeveelheid koolstofdioxide die 20.000 groeiende bomen samen opnemen. Volgens Van Dalen is TSN Groen een voorloper in Europa als het gaat om het behalen van de klimaatdoelstellingen van de Grean Deal. 

Omhoog om de zonnepanelen te bekijken
Andries Vlot en Peter van Dalen
Op grote hoogte
advertentie
advertentie