Afbeelding
CU

,,Duurzaam de feestdagen in, met slimme pakketbezorging”

Politiek

HOUTEN Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) brachtt op vrijdag 20 november een werkbezoek aan de TSN Groep in Houten. Dit bedrijf heeft een zeer duurzame methode van pakketbezorging ontwikkeld. Vanwege dit goede initiatief wil Van Dalen in het kader van de Dag van de Ondernemer juist hén een hart onder de riem steken.

Van Dalen vond het een geslaagd bezoek: ,,Top onderneming die koploper is in én logistiek én duurzaamheid”. Begin dit jaar was er als gevolg van de coronacrisis een forse toename van pakketbezorgingen te zien. In veel gevallen betekent dat ook: veel onnodig brandstofgebruik door wachtende bestelbusjes bij adressen waar iemand of niemand thuis is. De TSN Groep heeft daar een oplossing voor bedacht: pakketjes kunnen afgeleverd worden bij een “groene hub” aan de rand van een gemeente of wijk. Vervolgens kunnen ze vanaf die plek met een fiets of elektronisch vervoermiddel thuisbezorgd worden. Zeer duurzaam dus, want juist die laatste kilometers zorgen bij pakketbezorging normaal gesproken voor relatief veel CO2-uitstoot.

Deze innovatieve manier van bezorgen sluit perfect aan bij de visie van de Eurofractie van de ChristenUnie. Van Dalen: ,,Duurzaamheid is een van mijn speerpunten in Europa. Deze manier van bezorgen draagt bij aan de noodzakelijke CO2-reductie in het vervoer, en is daarmee een goed voorbeeld voor de Europese Green Deal”.

December is altijd een drukke maand voor pakketbezorgers vanwege de feestdagen. Van Dalen: ,,Met deze duurzame bezorgmethode kan Sinterklaas zijn beste paard gerust op stal laten staan.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie