Ed Baak 50 jaar
Ed Baak 50 jaar TS
Advertorial

Bang en Olufsen Ed Baak

Zakelijk

HOUTEN Bang & Olufsen Ed Baak bestaat dit jaar 50 jaar. Een lustrum voor dit Houtens familiebedrijf. In de moderne showroom kun je alle laatste innovaties van Bang & Olufsen bekijken en beleven. Ondanks dat het jaar anders is gelopen dan verwacht, blijft het bedrijf de focus houden op innovatie en duurzaamheid.

Ed Baak is één van de oudste Bang & Olufsen dealers in Nederland. Er zijn rond de 20 dealers in Nederland, waarvan B&O Ed Baak is opgericht in 1971. De winkel werd gerund door Ed (voorheen) en José Baak. Nu staat de dagelijkse leiding onder zoon Fred, José nog steeds en zijn team van specialisten. Alweer ruim 20 jaar actief in hun huidige showroom aan de Vlierweg 10 in het Oude Dorp van Houten van maar liefst 350m².

De tweede lockdown kwam bij B&O Ed Baak hard binnen. ,,We zijn ruim 10 weken dicht geweest”, vertelt Fred Baak. ,,Ondanks dat het ons is overkomen, net als veel andere winkels en branches, heeft het ons op een positieve manier aan het denken gezet. Je hebt de tijd om kritisch naar je bedrijf te kijken, te herontdekken waar je voor staat, na te denken wat je klanten echt nodig hebben, daarop aan te sturen en dit toe te passen voor de toekomst.”

PRIVATE SHOPPING Nu winkelen op afspraak weer mogelijk is, kun je via de website edbaak.nl een afspraak boeken. De afspraken kunnen gemaakt worden op donderdag, vrijdag en zaterdag voor een tijdsbestek van 2 uur. ,,Dit is één van de keuzes die we gemaakt hebben”, vertelt Fred. ,,Private shopping centreren we op deze drie dagen. We kunnen dan de volledige focus en aandacht geven aan onze klanten en hun vragen. Zij staan centraal in de showroom.” Online shoppen bij B&O Ed Baak kan 24/7.

AFVALSTROOM De bedrijfsvoering is op vele vlakken efficiënter en duurzamer ingericht. ,,Het afgelopen jaar is totaal anders gelopen dan gedacht vanwege corona”, aldus Fred. ,,We hebben alle processen kritisch bekeken, zoals onze afvalstroom.” Door corona kon het karton tijdelijk niet opgehaald worden. Fred: ,,We hebben daarom geïnvesteerd in een tweetal machines die karton en piepschuim verwerken tot verpakkingsmateriaal.” Een schot in de roos, want de totale afvalstroom werd gereduceerd tot slechts 5%! Bovendien hoeft het bedrijf zelf geen verpakkingsmateriaal meer aan te schaffen, omdat het deze nu zelf produceert. Een win-win situatie.

Het bedrijf heeft een totale restyle ondergaan qua werkwijze. Een update van de showroom kon niet uitblijven daardoor. Deze ademt een huiselijke sfeer. ,,Beleving is erg belangrijk”, aldus Fred. In de verschillende ruimtes die aanvoelen als je eigen huiskamer staan de Bang & Olufsen producten opgesteld of ingebouwd, zodat je kunt ervaren wat het voor je doet. De showroom wordt continu vernieuwd. ,,Als je voor de tweede keer komt, wil je weer verrast worden als klant. En je wil je welkom voelen. Daarom blijven we investeren in vernieuwing en restylen.”

THUISWERKEN Hoofdtelefoons, ‘oortjes’, soundbar en of muziek rondom je werkplek , alles om het thuiswerken te optimaliseren, vind je bij B&O Ed Baak. ,,Thuiswerken wordt een stuk aangenamer als je investeert in goed, kwalitatief materiaal”, zegt Fred. ,,Onze producten hebben een uitmuntende kwaliteit, lees: het beste in het geluid, bediening en indien van toepassing ook vooral in draagcomfort, en dat tegen de juiste prijs. Gun jezelf het beste, en helemaal nu thuiswerken blijft, is het de moeite waard om juist hierin te investeren.”

advertentie