Suzanne de Liefde en Fleur Groen nemen alvast een kijkje in het nieuwe gebouw van IKC Van Harte.
Suzanne de Liefde en Fleur Groen nemen alvast een kijkje in het nieuwe gebouw van IKC Van Harte. C. Paasman

Kind & Co Ludens opent nieuw kinderdagverblijf in het Oude Dorp ,,Kinderen Van Harte welkom!”

27 maart 2024 om 14:57 Zakelijk

HOUTEN Midden in het Oude Dorp van Houten wordt op dit moment hard gebouwd aan het nieuwe Integraal Kindcentrum (IKC) Van Harte. Je kunt al goed zien wat voor fijne plek hier ontstaat. Op 1 september opent Kind & Co Ludens hier een kinderdagverblijf. En daar zijn nog wat plekjes vrij!

IKC Van Harte biedt straks onderdak aan de Van Harte School, die nu tijdelijk elders is gevestigd, en aan een buitenschoolse opvang (BSO), peutergroep en kinderdagverblijf van Kind & Co Ludens. Suzanne de Liefde en Fleur Groen, senior pedagogisch medewerkers bij Kind & Co Ludens, zien op de bouwplaats de contouren van hun nieuwe onderkomen al helemaal voor zich. Ze zijn er blij mee: ,,Een nieuw gebouw, gemaakt naar eigentijdse inzichten.’’ De tuin bijvoorbeeld, daar worden ze enthousiast van. ,,Het kinderdagverblijf grenst aan een veilige en gevarieerde buitenruimte waar de kinderen kunnen spelen.” Een leuke bijkomstigheid van deze nieuwe locatie was de kans om een watertoestel te plaatsen. ,,Een ideetje van onszelf.” Natuurlijk vind je er ook andere objecten. Zo kunnen kinderen lekker op ontdekkingstocht want spelen is goed voor de ontwikkeling!

In het kinderdagverblijf is er straks een babygroep (0 tot 2 jaar), een peutergroep (2 tot 4 jaar) en een verticale groep (0 tot 4 jaar), met de bijpassende namen Hartedief, Hartelust en Hartewens. ,,Er is veel slaapgelegenheid in het nieuwe gebouw’’, zegt Suzanne. “Ieder kind krijgt er zijn eigen bedje, waardoor je een vertrouwde slaapplek kunt creëren.’’ Het IKC heeft een grote speelhal, die de kinderen van de kinderdagopvang samen gebruiken met de kleuters die al naar school gaan, en ze kunnen zelfs af en toe gebruik maken van de nieuwe gymzaal. 

Fleur vindt de nauwe samenwerking met de Van Harte School een groot voordeel. ,,De overstap naar school is daardoor veel kleiner; leraren kunnen alvast kennismaken met de kinderen en je krijgt echt een goede overgang van kinderopvang naar de basisschool. Ook blijven de kinderen in de buurt van vriendjes en vriendinnetjes en is het fijn voor kinderen die naar de BSO gaan. Alles zit bij elkaar in hetzelfde pand!’’

In veertig jaar groeiden Kind & Co Ludens uit tot de tweede grootste kinderopvangorganisatie van Nederland. Samen met ouders en samenwerkingspartners uit het basisonderwijs en andere organisaties bieden zij zoveel mogelijk kinderen de allerbeste ontwikkeling. ,,Als medewerker kun je je blijven ontwikkelen en continu je eigen kwaliteiten versterken”, vertelt Suzanne. In de dagelijkse praktijk heb je als ouder juist te maken met een kleinschalig opgezette organisatie. ,,We werken met teams met vaste gezichten. Je kind komt altijd bij bekende mensen en samen bouwen we een band op. We gaan daarin zoveel mogelijk mee in de lijn vanuit huis.’’ Ouders worden actief betrokken bij de zorg en blijven op de hoogte: ,,We plaatsen minimaal twee keer per dag een update, die je als ouders altijd online kunt zien. Bij baby’s wordt alles zelfs direct ingevoerd: wat ze eten en drinken, wanneer ze slapen, en als je een berichtje wilt sturen: dat kan de hele dag door’’, zegt Fleur. 

Heb je belangstelling voor een plekje voor je kind? Stuur een mail naar Mirjam Weber, de planner van Kind & Co Ludens: m.weber@kindencoludens.nl. Je kunt ook bellen met Suzanne: 06-821 762 28.

Dit artikel wordt u aangeboden door Kind & Co Ludens

advertentie
advertentie