U-OV raadt reizigers aan om vóór 20.00 uur de laatste bus te pakken
U-OV raadt reizigers aan om vóór 20.00 uur de laatste bus te pakken Provincie Utrecht

Vanaf 21.30 uur geen bussen meer: ‘Probeer voor 20.00 uur je laatste bus te pakken’

19 januari 2023 om 17:08 Verkeer en vervoer

HOUTEN Vanwege de stakingen in het busvervoer rijden er vanavond vanaf 21.30 uur helemaal geen bussen van U-OV meer. Vanaf 20.00 uur gaan er steeds minder bussen rijden en na 21.00 uur is de onderbezetting naar verwachting zo groot “dat we voor reizigers en onze medewerkers niet voldoende veilig en verantwoord openbaar vervoer bieden”, zegt Qbuzz. 

U-OV raadt reizigers aan om vóór 20.00 uur de laatste bus te pakken. ,,We hebben alles op alles gezet, om voor de avondspits iedereen thuis te brengen”, aldus een woordvoerder. Ook morgen wordt er nog gestaakt. Pas kort van tevoren wordt bekend hoeveel en welke ritten niet rijden, maar de vakbonden verwachten dat de staking ook dan “grote impact” heeft. Diverse vakbonden, waaronder FNV en CNV, hebben twee landelijke stakingsdagen afgekondigd, die vanochtend begonnen. Streekvervoerders waarschuwen door de stakingen voor verstoringen in de dienstregelingen. 

Vervoerders als Arriva, Keolis en Qbuzz kunnen geen garantie geven dat de dienstregeling vandaag goed verloopt. Er rijden nu gemiddeld twee tot drie bussen per minuut, normaal gesproken zijn dat er tien. Dus de uitval is best wel hoog”, zegt FNV-bestuurder Ed Salome. Volgens Qbuzz rijdt momenteel 60 procent van de chauffeurs alsnog. Toch adviseren de vervoerders om ander vervoer te zoeken of de reis uit te stellen.

(brond RTV Utrecht)

advertentie
advertentie