Vanaf eind maart vervoer op aanvraag
Vanaf eind maart vervoer op aanvraag Provincie Utrecht

Nieuwe U-Flex haltes in Tull en 't Waal

22 februari 2019 om 11:30 lokaal

SCHALKWIJK Momenteel rijden in de omgeving van Schalkwijk en 't Goy op de lijnen 45, 49 en 149 kleine bussen van U-OV. Belangrijk voor de bereikbaarheid, maar met een gemiddelde bezetting van 1 tot 2 reizigers per rit zijn deze busjes niet bepaald goed gevuld. Dat kan beter, vinden U-OV en de provincie die opdrachtgever is voor het openbaar vervoer. Met U-Flex wordt een alternatief aangeboden, waarbij bussen alleen rijden op de momenten dat er daadwerkelijk vraag is. Alleen wanneer u een rit bestelt, gaat de bus rijden. Dat kan vaker zijn dan 1-2 keer per uur, zoals nu nog het geval is met een vaste dienstregeling. De bussen van U-Flex rijden ook later in de avond door, tot 1.00 uur 's nachts. Bovendien komen er nieuwe haltes bij in Tull en 't Waal, bij Fort Honswijk en bij de pont over de Lek naar Culemborg.

HOE WERKT HET? De proef met U-Flex duurt twee jaar en gaat eind maart van start. U kunt tot dertig minuten voor vertrek een rit reserveren via de Turnn-app. De app biedt een actuele reisplanner en laat alle U-Flex haltes zien in rondom Schalkwijk, 't Goy en Tull en 't Waal waar u gebruik van kunt maken. Een rit kunt u ook telefonisch boeken bij de klantenservice. Voor elke rit geldt een vast tarief van € 2,50. Betalen kan met de OV-chipkaart of door te pinnen bij de chauffeur. Nadat de rit is besteld, krijgt u een bevestiging van de boeking en een actueel bericht wanneer de bus u ophaalt bij de U-Flexhalte. U herkent de bus aan het beeldmerk 'U-Flex'. Als er veel ritten worden besteld, kan soms ook een regiotaxi bij de halte komen.

De provincie en U-OV zullen deze nieuwe manier van reizen evalueren. Daarbij wordt gekeken naar de ervaringen van de reizigers, de bezetting van de bussen en hoe het nieuwe concept in de praktijk werkt.

Meer informatie? Ga naar www.u-ov.info/uflex.

Vervoer op afroep
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie