De Electrokarren gaan weer rijden
De Electrokarren gaan weer rijden Vervoer Houten

Vervoer Houten: Electrokarren gaan weer rijden!

21 mei 2021 om 14:30 Verkeer en vervoer

HOUTEN Inmiddels zijn er al een flink aantal versoepelingen rondom de coronamaatregelen doorgevoerd én zijn er al een flink aantal vrijwilligers en klanten van Vervoer Houten gevaccineerd. Het bestuur van Vervoer Houten heeft daarom besloten om groen licht te geven voor de opstart van het rijden met de Electrokarren.

Vanaf maandag 7 juni wordt er met één kar gereden van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. ,,We nemen maximaal 1 klant per rit mee, vanwege de veiligheid voor de klant en de vrijwilliger. Uiteraard houden we ons aan de RIVM-richtlijnen: bij klachten blijf thuis, zowel de chauffeur als de klant dragen een mondkapje, de klant zit rechts achterin, de kar wordt schoongemaakt na iedere rit en er is voor de klant een desinfecterende gel aanwezig.”

Vervoer Houten is een maatschappelijk initiatief om te voorzien in kleinschalig vervoer binnen de Rondweg van Houten en de direct daaraan grenzende bestemmingen. Deze voorziening is specifiek bedoeld voor senioren, gehandicapten en mindervaliden met een acute vervoersbehoefte. ,,We rijden met Electrokarren die zich mogen verplaatsen op de fietspaden en binnenstraten van Houten. Wij rijden niet over de Rondweg.”

De telefonisten zijn bereikbaar vanaf maandag 31 mei van 9.00 tot 13.00 uur om de ritten in de plannen. ,,Zij kijken ernaar uit om de ritten weer voor u te regelen! Wij zijn, zoals vanouds, te bereiken op: 06-53883090.”

advertentie
advertentie