De Jong heeft vragen gesteld over de haalbaarheid van vervoer over water.
De Jong heeft vragen gesteld over de haalbaarheid van vervoer over water. Annette Stolk - de Vries

Houten onderzoekt vervoer over water

10 februari 2021 om 18:00 Verkeer en vervoer

HOUTEN De gemeente Houten haakt aan bij onderzoek van de provincie naar mobiliteitsmogelijkheden voor personen, -en goederenvervoer over water. Dit liet wethouder Van Dalen weten in antwoord op vragen van CDA-raadslid Jan de Jong.

Annette Stolk – de Vries

De Jong stelde de vragen over haalbaarheid van vervoer over water tijdens de raadsvergadering van 9 februari jl. Hij noemde daarbij een motie van deze strekking die in december in de gemeenteraad van Nieuwgein is aangenomen. De Jong wees op het feit dat Houten met het Amsterdam-Rijnkanaal, de Lek en het Lekkanaal aan een kruispunt van vaarwegen ligt. Industrieterreinen als de Doornkade, de Meerpaal en bij de Schalkwijks Brug liggen in de nabijheid van deze vaarwegen. Hier zouden mogelijkheden voor ondernemers kunnen liggen.

ONDERBELICHT De Jong vroeg wethouder Van Dalen of hij het eens is dat mogelijkheden voor vervoer over water in regionaal verband onderbelicht zijn gebleven. Tevens vroeg hij de wethouder in het regionale overleg U10/U16, gezamenlijk met Nieuwegein, deze vorm van mobiliteit onder de aandacht te brengen. In antwoord op deze vragen antwoordde Van Dalen dat de regionale plannen feitelijk onderbelicht zijn gebleven. Hij liet weten de wensen van ondernemers, politiek en provincie te kennen. ,,De provincie maakt zich sterk voor deze vorm van vervoer en heeft een trekkende rol. Houten is daarop ingehaakt.” 

Ook liet Van Dalen weten dat er door de provincie contact is gelegd met de TSN groep om te informeren naar hun plannen en de haalbaarheid ten aanzien van dit thema. Hij beloofde de raad over de voortgang van de mogelijkheden van vervoer over water op de hoogte te houden.

advertentie
advertentie