Het verdronken bos
Het verdronken bos Jaco Schinkel

Wandelen in Utrecht

30 oktober 2019 om 15:34 Recreatie

Het is inmiddels zes jaar geleden dat ik de Zeeuwse polders verruilde voor de mooie provincie Utrecht. Omdat ik een echte natuur- en cultuurliefhebber ben, stond ik te trappelen mijn nieuwe provincie beter te leren kennen. Ik pakte mijn oude hobby wandelen weer op, want al wandelend kom je op de meest bijzondere plekjes, ontmoet je veel mensen en krijg je in traag tempo veel meer mee van je omgeving.

NAT PAK Ietwat onvoorbereid trok ik mijn oude wandelschoenen aan en ging naar buiten. Ik had een route opgezocht en ging op pad, want zo simpel is het toch?! Later ontdekte ik pas dat een beetje voorbereiding wel verstandig is, want een fikse regenbui bezorgde mij een nat pak. Ook liep ik in het begin nog wel eens verkeerd of ik schatte de afstand verkeerd in waardoor ik veel langer onderweg was. Maar iedere keer genoot ik weer van de natuur, de ontspanning en het plezier dat het wandelen mij bracht.

VEELZIJDIGE PROVINCIE Inmiddels bereid ik me goed voor en heb ik al wandelend alle uithoeken van de provincie gezien. Het is bijzonder hoeveel bijzonder cultureel erfgoed en verschillende landschappen er te vinden zijn in de kleinste provincie van Nederland. We hebben bossen, heide, zandverstuivingen, akkers, weilanden, veengebieden, rivieren en polders. Maar ook veel geschiedenis zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Grebbelinie en de Romeinse Limes. En denk eens aan de vele kastelen en buitenplaatsen of oude grafheuvels op de Utrechtse Heuvelrug.

RONDJE LINIELANDING Ondanks dat ik al vele kilometers in Utrecht heb gewandeld, ontdek ik nog regelmatig nieuwe routes in de provincie. Zoals bijvoorbeeld het Rondje Linielanding. Deze wandelroute van 10 of 16 kilometer loopt over het Eiland van Schalkwijk en langs een deel van de Hollandse Waterlinie. Je wandelt onder andere over een vlonderpad door het Verdronken Bos waar verschillende watervogels, zoals de grote zilverreiger, regelmatig te vinden zijn.

Je hoeft dus helemaal niet ver te reizen om verrast te worden. Ga lekker naar buiten en ontdek wat Utrecht te bieden heeft. Het routeaanbod is zo groot dat je altijd wel een route vindt die bij jou past.

Meer informatie over de wandelroute Rondje Linielanding vind je op routesinutrecht.nl/linielanding.

Voor andere mooie routes in de provincie Utrecht kijk je op routesinutrecht.nl/wandelen.

Blogger Wanda Wandelt en RoutesinUtrecht.nl.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie