,,De verwachting is nu dat de bouw in 2024 wordt gestart en afgerond kan worden.”
,,De verwachting is nu dat de bouw in 2024 wordt gestart en afgerond kan worden.” Annette Stolk.

Het al lang geplande restaurant Nieuw Wulven pas in 2024 open

27 september 2023 om 15:00 Politiek

HOUTEN Het beoogde restaurant in het bos Nieuw Wulven komt naar verwachting pas in 2024. Dit liet wethouder Wouter van den Berg weten in antwoord op vragen die Pascal Ooms (SGP) stelde tijdens de raadsvergadering van 26 september. Daarmee komt het restaurant pas vele jaren later dan gepland.

Annette Stolk – de Vries

Al in 2019 nam de gemeenteraad het besluit om het project ‘het Nieuwe Bos Wulven’ te realiseren. Extra speel- en trimtoestellen werden geplaatst, een parkeerterrein aangelegd en er kwam een afslag naar het bos op de Rondweg. Omdat eind 2022 bleek dat de vergunningaanvraag voor een horecavoorziening in het bos Nieuw Wulven incompleet was, werd er geen vergunning afgegeven. Wel werd er in januari 2023 een multifunctionele werkschuur gerealiseerd. Naast de opslag van gereedschappen dient de werkschuur als ervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en heeft het een functie voor natuuronderzoekers, recreanten en sportievelingen.

GEEN SPOOR

,,Vier jaar na het besluit in de gemeenteraad is er echter nog geen spoor van een restaurant te vinden”, zo betoogde Ooms. ,,Waarom is er vier jaar na het besluit tot bouw van een restaurant nog steeds geen paal de grond in gegaan en wat is de verwachte planning voor de realisatie van het restaurant?” Wethouder Van den Berg legde uit dat Staatsbosbeheer verantwoordelijk is voor het beheer van het gebied en het restaurant zal gaan verpachten. ,,Staatsbosbeheer en de gekozen ontwikkelaar hebben de werkschuur gerealiseerd, nu nog de bouw van het restaurant.”

VERWACHTING

De wethouder is het eens dat het allemaal erg lang duurt. ,,Het restaurant stond gepland voor het derde kwartaal 2020 en het is nu bijna 2024. De verwachting is nu dat de bouw in 2024 wordt gestart en afgerond kan worden.”

De oorzaak van de vertraging is volgens de wethouder te wijten aan de coronacrisis. Ook was de omgevingsvergunning ten aanzien van flora en fauna niet op orde. Daarnaast moest de ontwikkelaar op zoek naar een nieuwe investeerder, omdat de eerder gekozen partij niet meer over de benodigde financiële middelen beschikte. ,,De verwachting is nu dat er dit najaar een nieuwe partner gevonden is”, aldus Van den Berg.

PARKEERTERREIN

Ooms stelde de wethouder ook vragen over het parkeerterrein dat nog steeds voor het publiek gesloten is. ,,Dit is ook een grote ergernis van mij”, liet de wethouder weten. ,,Het ziet er niet mooi uit en bevestigt het gevoel dat het niet opschiet. Met omwonenden aan de andere kant van de Rondweg is echter de afspraak gemaakt dat het parkeerterrein pas opengaat als er een restaurant is en het parkeerterrein slechts toegankelijk is na het passeren van een slagboom. Dit om te voorkomen dat het parkeerterrein ’s avonds door bijvoorbeeld hangjongeren wordt gebruikt.” 

De wethouder zegde toe zich tijdens gesprekken met Staatsbosbeheer in te zetten om in dit dossier beweging te krijgen. ,,Als gemeente gaan we er alles aan doen het restaurant in 2024 open te krijgen.”

MEER LEZEN

 - Vorig jaar was al duidelijk dat de opening van de horeca mogelijk pas in 2024 is, lees hier

- Lees hier meer over de werkschuur in Nieuw Wulven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie