Carolien Brouwer, Stella Heinen, Tineke Harlaar, Koos van Dijk, Pim de Moed en René Willigenburg zijn blij dat de werkschuur een feit is.
Carolien Brouwer, Stella Heinen, Tineke Harlaar, Koos van Dijk, Pim de Moed en René Willigenburg zijn blij dat de werkschuur een feit is. Richard Thoolen

Werkschuur Nieuw Wulven geopend

21 mei 2023 om 19:02 Maatschappelijk Tips van de redactie

HOUTEN Zaterdag werd de droom van Stella Heinen en René Willigenburg werkelijkheid: de plannen die zij sinds 2015 met samenwerkingspartners aan het uitwerken waren, resulteerden in de opening van een multifunctionele werkschuur in recreatiegebied Nieuw Wulven. Deze werkschuur is veel meer dan een opslagplaats voor gereedschap en van grote maatschappelijke waarde. Naast ervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heeft de werkschuur ook een functie voor onderzoekers van de natuur, recreanten en sportievelingen. Naast de werkschuur werden ook een trimparcours en een kruip- en sluippad officieel in gebruik genomen.  

door Richard Thoolen

In Nieuw Wulven worden vanaf 1 juni projecten uitgevoerd waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een indicatie dagbesteding vanuit de WMO of de WLZ, aan deel kunnen nemen. René Willigenburg: ,,Op laagdrempelige wijze worden deze mensen uitgenodigd en gestimuleerd om werkzaamheden uit te voeren in de natuur van Nieuw Wulven. Zo nemen zij weer deel aan de maatschappij, doen werkervaring op en hebben sociale contacten. De werkschuur vormt hun thuisbasis waar ze gereedschap kunnen vinden en kunnen lunchen of koffie/thee drinken. De werkschuur was niet haalbaar geweest zonder  een subsidie van Leader Utrecht Oost.” Koos van Dijk is beleidsadviseur Werk & Inkomen gemeente Houten. Hij stelt: ,,We kunnen hier op de persoon afgestemde werkzaamheden bieden. Onze werkcoaches staan in nauw contact met deze doelgroep en dragen zorg voor een goede samenstelling van de groep.”

RECREATIE

Nieuw Wulven heeft een recreatieve bestemming die goed past in de droom van Stella Heinen: ,,We wilden een plek creëren waar jong en oud op een speelse en sportieve wijze kennis kan maken met de natuur en cultuur die Nieuw Wulven te bieden heeft. En we willen mensen met elkaar in verbinding brengen. Van de natuur en leuke mensen krijg je energie.” Pim de Moed is projectleider ruimtelijke ontwikkeling gemeente Houten. De Moed: ,,De gemeente Houten is erg blij met deze werkschuur. Met het zelfde team zijn nu nog druk met het de voorbereidingen voor de bouw van het geplande restaurant. Met de komst van het restaurant worden de recreatieve mogelijkheden van het bos Nieuw Wulven verder vergroot.  Als alles volgens plan verloopt kan het restaurant volgend jaar worden geopend.”

TRIMPARCOURS

(tekst loopt door onder de foto)


Fred van Mook staat klaar om zonder zijn handen te gebruiken de wiebelbrug over te steken. - Richard Thoolen

Het trimparcours werd namens Loopsportcentrum Houten in gebruik genomen door Fred van Mook en Marije Werelds. Werelds: ,,Het parcours is heel mooi aangelegd waarbij gebruik gemaakt is van natuurlijke materialen. Het is goed bereikbaar en biedt aan zowel beginners als gevorderde sporters voldoende uitdaging.” Werelds wil als bewoner van Houten en als raadslid meedenken over verdere ontwikkelingen van Nieuw Wulven en heeft zich daarom aangemeld voor de klankboordgroep Nieuw Wulven.

KRUIPEN/SLUIPEN

Door Staatsbosbeheer is een bijzonder kruip- en sluippad aangelegd. Tineke Harlaar is als boswachter betrokken geweest bij alle plannen. Harlaar: ,,Op het kruip- en sluippad zijn allerlei faciliteiten aangelegd waardoor mensen op speelse wijze kennis kunnen maken met de natuur en haar bewoners. Het pad is leerzaam en verrassend. Wist je bijvoorbeeld dat orenkruipers hele goede moeders zijn?”

VRIENDEN VAN

Carolien Brouwer is Projectleider Stichting Natuur Recreatie en draagt zorg voor een optimale uitvoering van alle projecten. Brouwer: ,,De werkschuur vormt de basis voor tal van activiteiten en projecten in Nieuw Wulven. Voor een ieder is hier wel wat leuks te doen of te ontdekken. Voor meer informatie verwijs ik naar onze website www.werkschuurwulven.nl. Verder zijn we op zoek naar mensen die ons fysiek of financieel willen ondersteunen. We kunnen nog veel materiaal gebruiken en zouden heel blij zijn wanneer we zouden kunnen beschikken over een soort golfkarretje om over het terrein te rijden en materiaal te distribueren of catering te verzorgen. Aanmelden kan via genoemde website.”

Opening Werkschuur
Vanaf dit kunstobject is het nog 10 minuten lopen naar de werkschuur.
Workshop waterdiertjes
advertentie
advertentie