Kennismaking met wethouder Rosa Molenaar. Over het Houtens DNA, samenwoon bonus, leefstand winkelcentrum en bewonersparticipatie

14 sep, 09:00 Politiek
Annette Stolk - de Vries
Wethouder Rosa Molenaar
Wethouder Rosa Molenaar

HOUTEN Op 28 juni is Rosa Molenaar (61) namens Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH) benoemd tot wethouder. Zij is verantwoordelijk voor de portefeuille ruimtelijke ontwikkeling en bouwen binnen de Rondweg, volkshuisvesting, economische zaken en ondernemen, inwonersparticipatie en communicatie en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Molenaar: ,,Ik vind het heel eervol wethouder van Houten te zijn en ik ben dankbaar dat ik dit mag doen. Houten is voor planologen een stedenbouwkundig juweel. Het voelt als de kroon op mijn loopbaan.”

door Annette Stolk – de Vries

Door haar studie Planologie is Molenaar veelal werkzaam geweest in het publieke domein. In Den Haag werkte ze onder anderen bij drie ministeries. Op een aantal projecten uit die tijd kijkt Molenaar met veel plezier terug, bijvoorbeeld de landelijke uitrol van de 30 kilometerzones. Molenaar: ,,Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers onder kinderen nam hierdoor duidelijk af.” Samen met de voorzitter van de Raad voor de Verkeersveiligheid was ze betrokken bij de oprichting van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. ,,Dat was een mijlpaal in het publieke domein. Met de oprichting kregen we een onafhankelijke waakhond die onderzoek doet naar een ramp of een kwestie die de publieke orde verstoort.” Vanaf 2016 was Mol..