Windpark Houten
Windpark Houten Annette Stolk

Ook onderzoek naar windmolens langs A27

12 oktober 2021 om 11:50 Politiek

HOUTEN Behalve 100 hectare zonnevelden, windpark Houten en windpark Goyerbrug, besloot een nipte meerderheid van de gemeenteraad vorige week ook onderzoek te willen doen naar windmolens langs de A27, ten noorden van het Amsterdam Rijnkanaal. 

door Agnes Corbeij

Indieners ChristenUnie en GroenLinks van de betreffende motie benoemden dat snelheid geboden is om een bijdrage te leveren aan het klimaatprobleem. ,,De periode van nu tot 2030 is kritisch als we de ergste gevolgen van klimaatverandering willen vermijden.” Ook de doelstelling van Houten zelf, om in 2040 klimaatneutraal te worden, noemen zij als aanleiding voor de motie.

D66 en PvdA gaven ook aan ambitieuzer te willen zijn dan in het voorstel van het college en dienden een soortgelijke motie in. Ook groep Aanen en Houten Anders! gingen mee in deze ambities. Daarmee haalde de motie een nipte meerderheid van 14 tegen 13 stemmen. 

GroenLinks en ChristenUnie benoemden dat windmolens in ruimte en netcapaciteit efficiënter zijn. De locatie langs de A27 lijkt de minste weerstand vanuit de bewoners op te roepen. Uit het onderzoek kan ook nog komen dat het gebied niet geschikt blijkt. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie