Een van de medewerkers bij Buitenwereld aan het werk met de geiten
Een van de medewerkers bij Buitenwereld aan het werk met de geiten Jochem Aalbers

Overweg: de link met Reinaerde berust op toeval

21 mei 2021 om 16:00 Politiek

HOUTEN De vermoedens van oud-medewerkers van belangenverstrengeling bij de kinderboerderij en speeltuin zijn niet terecht, zo stelt wethouder Overweg. Er zijn geen afspraken met Reinaerde over het huidig of toekomstig beheer van de kinderboerderij en speeltuin. De verschillende links die er liggen tussen het voormalige Buitenwereld en de zorgorganisatie berusten op toeval, aldus Overweg.

Vorige week stuurden oud-medewerkers van Buitenwereld een brief aan de geementeraad met de boodschap dat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. De link met oud-medewerkers van Reinaerde berust op toeval, zegt wethouder Overweg. ,,Alle drie zijn ze niet in dienst van Reinaerde. Dat dit wel iets zou betekenen, vind ik ver gezocht door de oud-medewerkers.”

Een samenwerking met Reinaerde lijkt vanuit de gemeente gezien een logische stap. De wethouder heeft vaak aangegeven de kinderboerderij en speeltuin te willen behouden voor Houten en daar een nieuwe exploitant voor te zoeken. Reinaerde heeft ervaring op dit vlak en kent Buitenwereld. Toch zit de gemeente er niet zo in, aldus Overweg. ,,Reinaerde is een zorgorganisatie, kinderboerderijen zijn niet hun core business. Er is geen enkel contact geweest tussen Reinaerde en de gemeente om te praten over het toekomstige beheer van de kinderboerderij en speeltuin.”

Op een mogelijke toekomstige beheerder wil de gemeente niet vooruitlopen. In antwoord op vragen van de SGP meldde de gemeente: ,,Voor de langere termijn zoeken we een nieuwe exploitant en we gaan er vanuit dat deze op 1 januari 2022 kan beginnen. Voor de zomer willen we met omwonenden en vrijwilligers hiervoor een programma van eisen opstellen.” Of Reinaerde in de toekomst benaderd wordt voor het beheer van de kinderboerderij en speeltuin, zoals ze ook in Bilthoven doen, weet Overweg niet. ,,Het programma van eisen moet nog gemaakt worden. Daar kan ik nog niks over zeggen.”

advertentie
advertentie