Vanwege gezondheidsredenen is De Jong genoodzaakt de raad te verlaten.
Vanwege gezondheidsredenen is De Jong genoodzaakt de raad te verlaten. Annette Stolk - de Vries

Afscheid Jan de Jong uit gemeenteraad

10 februari 2021 om 10:48 Politiek

HOUTEN De gemeenteraad heeft dinsdagavond 9 februari afscheid genomen van CDA raadslid Jan de Jong (75). Vanwege gezondheidsredenen is De Jong, eerder dan gepland, genoodzaakt de raad te verlaten. Cora Gerritsen, fractievoorzitter van het CDA en burgemeester Gilbert Isabella spraken hem toe.

Annette Stolk – de Vries

De Jong heeft bijna negen jaar voor het CDA in de gemeenteraad gezeten. Hij was bovendien actief in tal van bestuurlijke organisaties. Zes jaar lang was hij voorzitter van de belangenvereniging Winkelcentrum Het Rond, hij is bestuurslid van de Wereldwinkel en actief binnen de Katholieke Kerk. Deze maatschappelijke betrokkenheid was hem van huis uit meegegeven. De Jong sprak hier uitgebreid over met het Houtens Nieuws tijdens een interview in december 2020.

PRACHTIGE LOOPBAAN Gerritsen roemde deze betrokkenheid in haar speech: ,,Je bracht veel bestuurlijke kwaliteiten op al deze plekken, maar je bracht vooral aanstekelijke medemenselijkheid, honger naar vooruitgang en staan voor hen die kwetsbaar zijn en een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” Burgemeester Isabella nam aan de hand van het bekende lied van Ramses Shaffy ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder!’ het veelzijdige leven van De Jong door. Hij stelde dat De Jong kan terug kijken op een prachtige loopbaan waarin hij geweldig veel werk heeft verzet voor de inwoners van de gemeente Houten. Hij roemde ook de plezierige samenwerking met alle collega’s in de gemeenteraad en stond stil bij het gelukkige gezinsleven met vrouw Wanda en de kinderen.

CADEAU De Jong ontving van Gerritsen een moderne Delftsblauwe vaas met fietsen erop. De vaas wordt door de CDA-fractie gegeven aan speciale mensen bij start of afscheid. Gerritsen: ,,Vandaag ben jij dat speciale mens, die grote vriend van velen, die CDA man die Houten, Schalkwijk, Tull en ’t Waal en ’t Goy (…) veel heeft gebracht.” Ieder weekend zal de vaas gevuld worden door een andere fractie uit de gemeenteraad.

advertentie
advertentie