Musicalproductie The Wave
Musicalproductie The Wave College de Heemlanden

Hoe ver ga jij voor de groep?

7 februari 2020 om 11:25 Podiumkunsten

HOUTEN Leerlingen College de Heemlanden spelen eigentijdse versie van de musical The Wave in Theater Aan de Slinger.

In de week van 18 t/m 21 februari staat het musicalteam van College de Heemlanden op de planken in Theater Aan de Slinger. In het jaar waarin we met elkaar stilstaan bij 75 jaar vrijheid komt de school met een eigentijdse productie van de musical The Wave. Ook dit jaar wordt het weer een prachtige voorstelling met spel, zang, dans en muziek. Iedereen is druk bezig met oefenen en repeteren.

EXPERIMENT Het verhaal van musical The Wave gaat over een klas waarin de leerlingen niet snappen waarom de Nazi's in de tweede wereldoorlog zo achter Hitler aanliepen. Om dat aan de leerlingen duidelijk te maken, bedenkt de geschiedenisdocent een experiment. Alleen loopt dit experiment erg uit de hand. Want gebeurt er eigenlijk met je als je in een groep hetzelfde gaat doen, denken en dragen? Het is fijn om bij een groep te horen, maar als je er niet aan wil meedoen, wat zijn dan de gevolgen? Er wordt aan het publiek laten zien dat een groep mooi is, maar op een gegeven moment heeft het ook iets engs.

WAARGEBEURD VERHAAL Harrie Hounjet en André Stolk geven het vak drama op College de Heemlanden en zijn tevens regisseurs van de musical. Samen leiden zij de theatergroep. André: 'Goed om te weten is dat The Wave een waargebeurd verhaal is. In Amerika heeft een docent dit echt gedaan. Er zijn ook twee films van gemaakt.' De theatergroep heeft geen kant-en-klaar boekje gekregen, maar ze moesten goed nadenken over de personage die ze spelen: hoe reageer ik op dit, wat zou ik doen, moet ik een grap maken of niet? Ze hebben een groot deel van het script zelf geschreven.

THEATER AAN DE SLINGER Vanaf zondag 16 februari kan er ook in het theater zelf geoefend worden, dan worden in samenwerking met Aan de Slinger het decor en het licht en geluid afgestemd op het stuk. Dinsdag 18 februari is er om 12.30 uur een try-out voor leerlingen uit groep 8. Woensdag 19 t/m vrijdag 21 februari krijgen de ruim 1500 leerlingen van College de Heemlanden de voorstelling te zien. Naast dat het leuk is om je medeleerlingen te zien acteren, dansen, zingen, maar daarnaast sta je ook echt stil bij wat het betekent dat wij al 75 jaar in vrijheid leven.

GALAVOORSTELLING Op donderdagavond 20 februari is er traditiegetrouw een galavoorstelling. Naast ouders en verzorgers wordt ook u van harte uitgenodigd om te komen kijken. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Er zijn kaartjes te koop voor 5 euro bij de receptie van College de Heemlanden. Meer informatie op www.heemlanden.nl. Tot in het theater!

Geschreven door: Marianne Scholte & Femke Mante uit B2G

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie