Afbeelding
Foto: Pixabay

Wat Bitcoin-gebruikers moeten weten over dusting aanvallen

2 maart 2022 om 08:23 Partnercontent

Veel mensen stappen over van traditioneel geld naar cryptomunten, omdat ze denken dat de blockchain vooral anoniem en zeer veilig is. De blockchain is echter kwetsbaar voor “dusting”-aanvallen die erop gericht zijn de identiteit van de gebruiker te onthullen. Wanneer de identiteit van de gebruikers bekend wordt gemaakt, kunnen oplichters de informatie gebruiken om misdrijven te plegen. En hackers gebruiken geraffineerde methoden om bezitters van Bitcoin aan te vallen. Dat komt omdat ze zoveel mogelijk informatie nodig hebben om misdaden te plegen, waaronder wachtwoorden en cryptominingbronnen.

Een dusting-aanval of stof aanval is een populaire methode die hackers gebruiken om de identiteit van Bitcoin-gebruikers te achterhalen. Deze aanval is een mechanisme dat veel gebruikers niet volledig begrijpen. Daarom kunnen veel gebruikers zich niet verdedigen tegen dusting. Dit artikel legt uit wat Bitcoin-gebruikers moeten weten over dusting-aanvallen.

Hoe een dusting aanval werkt

Dust is een klein aantal tokens of munten die crypto gebruikers over het hoofd zien. En stof komt voort uit de deelbaarheid van cryptovaluta, met satoshi als kleinste eenheid van Bitcoin. Zelfs meerdere satoshis zijn stof. De meeste crypto-gebruikers verwaarlozen het stof omdat de kostprijs ervan vaak lager is dan de vergoeding om er transacties mee uit te voeren. Daarom geven de meeste gebruikers het stof niet uit.

Ook kunt u stof krijgen wanneer u Bitcoin verhandelt op platforms zoals bitcoin prime website. Dat komt omdat u niet altijd een verhandelbare hoeveelheid cryptomunt krijgt als u ze inwisselt voor fiatgeld. U zult dus altijd een klein bedrag op uw rekening hebben staan na de transactie. Aanvankelijk konden de meeste gebruikers lage saldi op hun rekeningen negeren. De zaken veranderden echter toen cybercriminelen stof begonnen te gebruiken om gebruikers te de-anonimiseren en aanvallen uit te voeren.

Als een oplichter u kleine en unieke stofjes stuurt, kunnen ze de route ervan traceren voor toekomstige activiteiten. In de eerste plaats gebruiken aanvallers deze methode om de portefeuille met het stof te identificeren en waar het heen gaat. Op die manier kunnen ze crypto portefeuilles koppelen en bereiken op de beurs. Als een beurs in traditionele valuta handelt, kan de gebruiker zijn identiteit bekendmaken, wat betekent dat hij persoonlijke informatie, waaronder paspoortgegevens, kan hebben gedeeld. Daarom kan de aanvaller deze methode gebruiken om de crypto gebruiker te de-anonimiseren zonder zijn geld uit te geven. Daarna kunnen ze de gebruiker benaderen voor afpersing of phishing.

Hoe dusting te voorkomen of te verminderen

Misschien denkt u dat het onmogelijk is om dusting te vermijden omdat u niet kunt voorkomen dat mensen geld naar uw crypto-portefeuille te sturen. Maar u kunt dusting voorkomen of beperken wanneer u Bitcoin gebruikt of verhandelt. Dit is hoe u het moet doen.

  • Blokstof Transacties: Als u stof ontvangt van een hacker en het niet uitgeeft, heeft de aanvaller daar geen enkel voordeel van.
  • Gebruik de “Niet Uitgeven”-functie: Als uw crypto-portefeuille deze functie heeft, gebruik ze dan om stof te blokkeren of te markeren. U kunt deze optie dus gebruiken om transacties onder een bepaald bedrag automatisch te blokkeren. Sommige portefeuilles vereisen echter dat gebruikers dergelijke transacties handmatig blokkeren.
  • Vermijd sommige ruil portefeuilles: Een ruil portefeuille zou een laag privacyniveau kunnen hebben. Dat betekent dat aanvallers uw portefeuille kunnen traceren. Door dergelijke portefeuilles te vermijden, kunnen aanvallers niet aan de informatie komen die ze nodig hebben om u te de-anonimiseren.
  • Gebruik Bitcoin-mixers: Een Bitcoin-mixer verbreekt de volgorde van de transacties. Zo voorkomt het dat aanvallers stof bewegingen kunnen volgen.

Slotopmerkingen

Bitcoin-stof kan problemen veroorzaken als een aanvaller de transactie traceert en de informatie verzamelt om de eigenaar van de portefeuille aan te vallen of te bedreigen. Ook kunnen aanvallers stof transacties in grote hoeveelheden naar de crypto blockchain sturen. Bijgevolg zullen miners er langer over doen om transacties te bevestigen of te valideren. En dit kan leiden tot veiligheidsproblemen zoals blockchain-forks en dubbele uitgaven. Bitcoin-gebruikers moeten daarom leren hoe ze dusting-aanvallen kunnen herkennen, voorkomen of afzwakken. Op die manier kan het Bitcoin-netwerk veilig zijn voor iedere gebruiker of handelaar.

advertentie
advertentie