Afbeelding
Foto door Doughnutew form PxHere

Bitcoin koers en Ethereum koers knallen in 2021 weer door het dak

Partnercontent

We zijn pas op een kwart van het jaar, maar wat een jaar is het nu al. Je kunt geen website met nieuws meer openslaan of aanklikken of je ziet weer iets geschreven over de Bitcoin koers of bepaalde ontwikkelingen op het gebied van Ethereum, Blockchain, crypto exchanges of betaalproviders die iets met Bitcoin willen doen. 

Natuurlijk staat Bitcoin als ‘het nieuwe digitale goud’ prominent in de spotlight en houdt iedereen naargeestig in de gaten wat de koning van alle crypto deze maand weer gaat doen. Tot dusverre heeft Bitcoin in 2021 in ieder geval nog niet teleurgesteld. En hetzelfde mag ook gezegd worden over de eeuwige crypto nummer 2, de coin Ether van Ethereum.

Niet alleen Bitcoin ging in 2021 door het dak. Ook Ethereum noteert vol enthousiasme de hoogte Ethereum koers ooit gemeten. Toch komt het meest indrukwekkende nieuws op naam van Bitcoin te staan. Laten we beide giganten eens onder de loep nemen en kijken wat er in 2021 allemaal op de rol staat of stond voor Bitcoin en Ethereum.

Hoe staat het met de Bitcoin koers in 2021?

De Bitcoin koers staat inmiddels weer redelijk stevig op zijn plafondhoogte van 60 duizend Amerikaanse Dollar uitgekomen. Dit na een initiele stijging richting dit bedrag met daarna een flinke koerscorrectie van maar liefst 15%.

Ondanks deze correctie bleef het sentiment rondom de Bitcoin meer dan positief en is het vertrouwen in de crypto groot. Dit is met name te zien aan de kracht waarmee Bitcoin na de correctie weer wist te stijgen naar de all time high van 60 duizend Amerikaanse Dollar en om vanuit daar rustig tegen de resistance aan te botsen.

Meerdere critici en voorstanders van Bitcoin hebben geroepen dat Bitcoin dit jaar wel eens kan doorschieten naar een koers van 100 duizend Amerikaanse Dollar. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk de vraag, maar de verwachting is wel dat wanneer de Bitcoin koers door de huidige resistance van 60 duizend dollar heenbreekt, deze resistance een nieuwe en sterke support lijn zal vormen.

En de Ethereum koers, welke kant gaat dit op?

Ook Ethereum is lekker bezig. Niet alleen wist Ethereum afgelopen week boven de 2 duizend dollar te eindigen en daarmee een nieuw record te vestigen. Ethereum scoort ook aanzien vanuit het Ethereum 2.0 traject.

Met Ethereum 2.0 is Ethereum hard aan de weg aan het timmeren om ook in de toekomst bestendig te zijn voor het enorme enthousiasme. Hiermee zal Ethereum ook schaalbaar gaan worden en honderdduizenden transacties per seconde aankunnen. Dit komt niet alleen de schaalbaarheid, snelheid en kostencomponent van Ethereum enorm ten goede.

Het belangrijkste is misschien nog wel dat het in de toekomst voor het grote publiek hierdoor mogelijk gaat worden om in te stappen op de Ethereum blockchain. Stel dat de hele wereld nu al over zou gaan op de blockchain dan is dat wellicht teveel gevraagd van Ethereum in de huidige staat. Met Ethereum 2.0 zijn al deze zorgen verleden tijd en staat Ethereum helemaal klaar om in de toekomst net zo hard te kunnen knallen als in de afgelopen jaren.

Ethereum kwam onlangs nog in het nieuws toen PayPal bekend maakte dat alle Amerikaanse klanten in de checkout gebruik konden maken van hun Ethereum, Bitcoin en Bitcoin Cash. Hiermee werd Ethereum in een klap een geldig betaalmiddel bij maar liefst 28 miljoen online webwinkels!

Ben je benieuwd naar crypto kopen of naar wat Bitcoin of Ethereum zou kunnen doen voor jouw beleggingsportfolio? Bezoek dan eens onze website en vind betrouwbare aanbieders waar jij je crypto kunt kopen! Wij hebben al het onderzoek al voor je gedaan, jij hoeft alleen maar te bepalen waar je graag in zou willen investeren.

advertentie
advertentie