Afbeelding
Foto: Horren.com

Hoe krijg je muggen in deze winter klein?

Partnercontent

Recentelijk kwamen onderzoekers met opvallende constateringen naar buiten. De onderzoekers hadden namelijk achterhaald dat we in ons land veel last van muggen hebben. Zélfs in de winterperiode; in de winter van 2021 leven ongekend veel steekmuggen.

Opvallend, aangezien de steekmuggen normaal in het najaar sterven. In dit jaar is dat echter niet het geval; iets dat te wijten is aan de opwarming van het klimaat. Doordat het op onze aardbol steeds warmer wordt, kunnen de muggen moeiteloos het jaar doorkomen. Dát zorgt ervoor dat je nu zelfs in de winter last van muggen kunt hebben.

Wat kun je hier nou tegen doen? Aan de hand van informatie van Milieu Centraal hebben wij enkele handige tips voor je verzameld.

Pas op met muggenstekkers en muggenlampen

Heb je in het verleden gebruik gemaakt van muggenstekkers en muggenlampen? Grote kans dat je uiteindelijk niks aan de stekker en/of de lamp hebt gehad. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat deze producten helemaal géén bewezen effect hebben. Meerdere instanties zeggen daar het volgende over: “Voor de werking van muggenstekkers en muggenlampen is geen enkel wetenschappelijk bewijs”.

Gebruik DEET

Wil je in deze winter zo min mogelijk last van muggen in je slaapkamer hebben? Smeer dan voor het slapen gaan DEET op je lichaam op. Dit heftige middel is een ware vijand voor muggen; de steekmuggen zijn absoluut niet gek op de geur en smaak van dit middel.

Bij DEET moet je wel uiterst voorzichtig zijn. Zo mag dit middel absoluut niet in je ogen of mond terechtkomen. Verder is het advies dat kinderen en zwangere vrouwen zover mogelijk van dit heftige middel af blijven. Mocht je last van een wondje hebben, is het advies om daar geen DEET op te smeren.

Kies voor een klamboe in de slaapkamer

Heb je in je slaapkamer wel eens last van muggen? Vind je het zoemende geluid van de mug echter geen al te groot probleem? Dan kun je prima voor een klamboe kiezen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de werking van een klamboe bewezen is.

Dankzij een klamboe kan een mug niet bij je in de buurt komen. Terwijl jij lekker in je bed ligt, hoor je de muggen wel. Je weet ondertussen echter ook dat de muggen niet in de klamboe kunnen dringen.

Kies voor horren bij alle ramen en deuren

Een van de beste opties die je hebt, is om horren bij je ramen en deuren te plaatsen. Met bijvoorbeeld hordeuren weet je alle insecten uit je woonkamer te houden. Als je voor een raamhor kiest, weet je dat je slaapkamer vrij van muggen blijft.

Uit onderzoek is over horren het volgende gebleken; de werking van horren is ook wetenschappelijk bewezen. Als je helemaal het zekere voor het onzekere wilt nemen, raadt een expert het volgende aan: “Plaats een raam hor bij je slaapkamerraam en plaats een klamboe boven je bed”. 

advertentie