Afbeelding
Foto: Unsplash

Dit zijn de populairste bomen

Partnercontent

Misschien heeft u het wel is tegen uw buurman gezegd: ‘’Die boom zie je echt in iedere tuin’’. Natuurlijk is dat een beetje overdreven, maar sommige bomen komen wel veel vaker voor dan andere bomen. De vraag is natuurlijk, heeft dat een reden? Of apen mensen elkaar gewoon na. Hoe dan ook, wij beschrijven hier de populairste bomen, welke bomen aan het opkomen zijn en welke bomen meer aandacht verdienen.

De populairste bomen

De populairste bomen kan je op verschillende manieren bekijken. Ten eerste naar soort en ten tweede naar specifiek productsoort. Indien we kijken naar algemenere soorten dan zien we de volgende volgorde:

1. Leibomen komen op de eerste plek. Dit is verdient, want deze bomen geven privacy, zijn praktisch, kunnen soms zelfs vruchtgeven en hebben sierwaarde. De meest populaire boom hier is de ‘’leibeuk’’. Deze is bladhoudend, maar verkleurd wel in de herfst. Dit geeft dus sierwaarde, maar ook privacy.         

2. Bolbomen hebben een verdiende tweede plek, omdat ze perfect zijn voor de kleinere tuinen. Niet iedereen heeft een grote tuin, dus dan is een kleinere boompje wel leuk. De Portugese laurierkers op stam is hierbij duidelijk de favoriet van de mensen. Dit is een leuke groenblijvende boom met een bolletje.

3. Fruitbomen komen hierna, maar zouden eigenlijk nog wel boven de bolbomen mogen komen. Fruitbomen kunnen klein zijn/blijven, geven fruit en hebben sierwaarde. Toch verkiezen wij Nederlanders de bolboom boven de fruitboom. (Fruitbomen zijn ook nog is stukken goedkoper, dus dat is het niet.) De meest bekende fruitboom is de Elstar appelboom. Nu fruit duurder wordt raden we natuurlijk iedereen zo’n boom aan.           

4. Dakbomen zijn ook best wel praktisch en kunnen zorgen voor een leuk ‘’terrassfeer’’. Ze zorgen echter wel voor vervelend blad in de tuin vaak en dus ook op een tafel. Duidelijke voordelen & nadelen zijn hier te vinden. De dakplataan is hier het populairst. Deze heeft grote bladeren, maar er zit wel vervelend wit spul op het blad waarvan men moet niezen.         

5. Meerstammige bomen komen steeds meer op en zijn echt een trend, maar staan voor nu op plek 5. Deze bomen blijven kleiner, maar zijn wel wat dikker. Perfect voor opvulling dus en kan veel sier geven. De meest populaire boom hier is de meerstammige krentenboom.         

De aanraders

Bij Betuwebomen.nl verkopen we al deze bomen en ook de specifieke productsoorten. Maar als particuliere bomenverkoper hebben we ook nog een aantal tips. Ten eerste raden we zeker fruitbomen aan en het liefste 2 fruitbomen. Deze fruitbomen kunnen elkaar dan bestuiven wat voor meer vrucht zorgt. Ten tweede willen we de meerstammige siervruchtbomen onder de aandacht brengen. Deze geven namelijk veel bloesem, zijn praktisch en compact en vullen wel lekker een loze ruimte. Een echte aanwinst volgens ons voor kleine en grote tuinen.   

advertentie