Afbeelding
Autoverzekering

Besparen op de autoverzekering

Partnercontent

Nu Nederland geteisterd wordt door het coronavirus, laten veel Houtenaren logischerwijs de auto wat vaker staan. Dit komt vooral doordat veel mensen niet of minder vaak naar kantoor gaan. Als de auto niet of nauwelijks gebruikt wordt, dan is het zonde als er onnodig veel betaalt wordt voor deze verzekering. Gelukkig kunnen autobezitters, door kritisch te kijken naar de huidige polis, op een aantal manieren besparen op de autoverzekering.

Premie per jaar betalen

Veel mensen kiezen ervoor om hun autoverzekering per maand te betalen in plaats van per jaar. En dat is logisch, want anders moet men in één keer een fors bedrag betalen. Voor mensen met genoeg spaargeld achter de hand, kan het toch slim zijn om de verzekering op jaarbasis te betalen. Dit levert namelijk een besparing op van 6 procent. Het is wel raadzaam om bij de verzekeraar te informeren of een jaarbetaling daadwerkelijk goedkoper is. Sommige verzekeraars geven namelijk geen korting.

Goed naar de dekking kijken

Mensen kunnen hun auto op drie manieren verzekeren: WA, WA+ en allrisk. Met een WA-verzekering is de klant alleen gedekt voor de schade die hij of zij aanricht aan een ander voertuig. Als mensen allrisk verzekerd zijn, dan is men ook verzekerd voor de schade aan de eigen auto. Veel mensen hebben een dekking die eigenlijk niet past bij de leeftijd en waarde van hun auto. Hierdoor betalen zij elke maand te veel voor de autoverzekering. Over het algemeen kunnen mensen de volgende richtlijn hanteren: is de auto jonger dan vijf jaar? Dan is een allrisk verzekering het best passend. Is de auto tussen de vijf en tien jaar oud? Dan kunnen mensen de auto het beste WA+ verzekeren. Is de auto ouder dan tien jaar? Dan is een WA-verzekering voldoende.

Hoger eigen risico en kleine schades zelf betalen

Een laag eigen risico vinden veel mensen fijn, omdat zij in het geval van schade maar een klein gedeelte zelf hoeven te betalen. Toch kan een hoog eigen risico flink voordeliger uitpakken. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Met deze besparing kunnen de autobezitters dan zelf de schade betalen, mochten zij deze hebben. Het is sowieso verstandig om kleine schades zelf te betalen. Bij het claimen van schade verliest de klant namelijk zijn of haar no-claimkorting. Hierdoor stijgt de premie van de autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken

Tot slot is het verstandig om elk jaar door middel van autoverzekeringen vergelijken te controleren of men nog steeds bij de goedkoopste aanbieder zit. De kans is namelijk groot dat de autoverzekering niet meer bij de waarde en leeftijd van de auto past. Er moet misschien voor een andere dekking gekozen worden. Daarnaast is de kans groot dat een andere verzekeraar een scherpere prijs biedt.

advertentie