In het Haltna Huis en het Houtens Erf is bezoek weer welkom
In het Haltna Huis en het Houtens Erf is bezoek weer welkom ZorgSpectrum

ZorgSpectrum-locaties weer volledig open voor bezoek

29 juni 2020 om 10:50 Corona

HOUTEN Fijn nieuws voor cliënten in Het Haltna Huis en Het Houtens Erf: de beperkingen voor bezoek zijn opgeheven. 

Het Kabinetsbesluit van 19 maart jl. waarin werd aangekondigd dat de verpleeghuizen gesloten zijn voor bezoekers als gevolg van het coronavirus, was voor alle betrokkenen een verdrietig moment. Afgelopen woensdag 24 juni kwam gelukkig het bericht dat voor de verpleeghuizen geen beperkingen meer gelden voor bezoek. ZorgSpectrum is heel blij dat bewoners op alle dagen weer bezoek kunnen ontvangen. 

FASES VAN OPENSTELLING Vanaf 25 mei zijn de eerste stappen gezet om de locaties weer geleidelijk aan te openen. Bezoek door één vaste bezoeker op één moment per week was toen mogelijk. Gelukkig kunnen nu alle bezoekbeperkingen vervallen. Bezoek is gedurende de hele dag weer welkom op alle locaties van ZorgSpectrum. 

GEHOOR GEVEN AAN DE INDIVIDUELE STEM De coronacrisis en de maatregelen daaromheen hebben ingrijpende gevolgen gehad en zijn voor velen pijnlijk voelbaar geweest. In de zoektocht naar wegen om desondanks aandacht te geven aan kwaliteit van leven heeft ZorgSpectrum een Ethisch Kompas ontwikkeld. Daarin wordt gezocht naar een balans tussen de wensen en behoeften van cliënt en familie enerzijds én de risico-inschatting op besmetting met COVID-19 anderzijds. Dit maatwerk zal de komende tijd nodig blijven, omdat het virus niet weg is uit Nederland.

VRAGEN? Indien bewoners van de gemeente Houten behoefte hebben aan meer informatie, kunnen zij bellen met ZorgSpectrum: 030-6007140. 

advertentie
advertentie