Afbeelding
Woonstijlen

Welke woonstijlen zijn de trend van nu?

Partnercontent

Elk jaar is het een komen en gaan van woontrends. Sommige trends blijven een paar jaar bestaan en andere zijn als eendagsvliegen. Ben jij op zoek naar wat inspiratie voor je huis? Hieronder vind je een aantal woontrends van dit jaar. Van eyecatchers tot totale make-overs, je vind het hier. 

Natuurlijke materialen

Wat je veel ziet, is het gebruik van natuurlijke materialen. Lichte tinten die dichtbij de natuur staan. Qua materiaal moet je dan denken aan rotan, licht hout en de kleur groen. En het liefst zijn al die producten ook nog eens duurzaam gemaakt, zodat het jaren mee kan en het milieu zo min mogelijk belast is. 

Hippe planten

Planten in huis zijn on trend. Het is helemaal hip om allerlei planten te hebben staan in huis. Het liefst meerdere in een hoek bijvoorbeeld. Of hangplanten! Die zie je ook veel terugkomen. Zo kun je een beetje een eigen junglehoek creëren. Daarnaast wordt het ook steeds creatiever op het gebied van planten. 

Was het vroeger gewoon een plant in een pot. Nu heb je potjes die je aan de muur bevestigt bijvoorbeeld. Of planten die je in hangzakken stopt om door te groeien. Die hangzakken zijn trouwens ideaal om in de keuken op te hangen. Dan kun je hier je verse kruiden in laten groeien.

Marmer is back

Een ware comeback is het marmer. Dit zie je overal! En dan vooral als blad op een tafeltje. Of een complete eettafel van marmer. Wat je het meest ziet is het witte Carrera marmer. Maar ook het rode of zwarte marmer zie je regelmatig. Het geeft het interieur een stoere look, en in combinatie met bijvoorbeeld goud is het wat meer glam.

Gouden accessoires

Het ging net al even over de glam van goud in combinatie met marmer. En je ziet dus erg veel goudkleurige objecten in de trends terug. Van kandelaren tot gouden pootjes van de bank. Een andere trend is het gouden ronde spiegeltje dat een beetje op een zon lijkt. Er zit een rond spiegeltje in het midden, met daaromheen spaken van goud die dan de zonnestralen moeten voorstellen. Een zonnetje in huis dus!

Kleur op de muur

Het ligt er natuurlijk aan voor welke trend je gaat, maar een kleur op de muur mag zeker niet ontbreken! De kleuren van dit jaar zijn olijfgroen, zandkleur en terracotta. Daar kun je vast iets moois van maken toch? Verf kun je kopen bij verfcompleet.

advertentie