Afbeelding
Foto via PxHere

Waarom een presale het beste moment is om crypto te kopen

20 maart 2024 om 09:49 Partnercontent

Beleggen in cryptocurrency is een “hot topic” in de financiële sector, met steeds meer Nederlanders die in de cryptomarkt stappen, bedrijven die Bitcoin aankopen om hun bedrijfsvermogen aan te spekken, en zelfs onze overheid en banken tonen interesse in deze digitale valuta.

Als beginner is het helaas niet zo eenvoudig om te weten hoe je hieraan moet beginnen. Cryptocurrency kan op het eerste gezicht een ingewikkeld onderwerp lijken, maar niets is minder waar.

Als je zelf ook interesse hebt om in cryptomunten te beleggen en je winst te maximaliseren, dan is een presale het beste moment om dit te doen.

Wat is een presale?

De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit, met woelige koersen die soms van piek naar dal gaan in een aantal dagen tijd. Dit kan angstaanjagend zijn voor beleggers, maar het biedt uiteraard ook enorme kansen om veel winst te maken.

Een presale stelt je in staat om het hoogste rendement te halen. Dit is een “voorverkoop”. De verkoop van crypto-tokens aan een (vaak beperkt) publiek, nog voordat de cryptomunt op een openbare crypto-exchange wordt gelanceerd. Volgens Joren Verdoes van Bitcoin Magazine kan je door cryptomunten te kopen tijdens een presale zoveel winst maken, omdat ze een lage marktkapitalisatie hebben, gecombineerd met veel mogelijkheden tot groei.

Je kan dit in feite vergelijken met een IPO (Initial Public Offering) in de traditionele aandelenmarkt. In de cryptomarkt heet dit dan een ICO, een Initial Coin Offering. Beleggers die crypto in een presale kopen, krijgen de munten tegen een gereduceerde prijs, die vrijwel altijd omhoog gaat wanneer het token openbaar op de markt komt.

Waarom investeren in een presale?

Er zijn meerdere redenen waarom investeren in een presale vaak de beste manier is om crypto te kopen.

1. Om te beginnen is er uiteraard het feit dat je de munten voor een lagere prijs kan kopen en dat ze na de lancering vaak in waarde stijgen. Dit zorgt voor een hoog winstpotentieel.

2. Je krijgt ook vroege toegang tot een bepaald cryptoproject, wat voordelen heeft los van de eventuele stijging in prijs. Zo kan je bijvoorbeeld profiteren van staking-opbrengsten (indien toepasbaar), wat je een gestaag passief inkomen kan opbrengen.

3. Als je fan bent van de filosofie en de werking van het cryptoproject, kan je je steun aan het ontwikkelingsteam tonen. Zo kan je feedback geven, bugs melden, of op andere manieren helpen.

Je kan misschien denken dat die laatste reden verwaarloosbaar is in vergelijking met de financiële voordelen, en voor de meeste beleggers is dat inderdaad het geval. Maar cryptocurrency is voor veel mensen meer dan alleen maar een beleggingsinstrument. Crypto, en de onderliggende blockchaintechnologie, hebben enorme capaciteiten op het vlak van technologische innovatie.

Een bepaald project kan zich bijvoorbeeld richten op het aanbieden van een transparant verkiezingssysteem, eerlijke financiering aan arme mensen aanbieden, of vastgoedbeleggingen zonder derde partijen mogelijk maken. Als het project een doel heeft waar jij ook achter staat, dan kan je door te beleggen in de presale van dat project actief bijdragen aan iets waar je belang aan hecht.

advertentie
advertentie