De politie heeft de planten en bijbehorende artikelen afgevoerd.
De politie heeft de planten en bijbehorende artikelen afgevoerd. Politie.nl

Hennepkwekerij in Oude Dorp opgerold

21 december 2022 om 10:13 Overig

HOUTEN In het Oude Dorp in Houten is begin december een hennepkwekerij van 24 planten opgerold. Dat meldde de gemeente woensdag 21 december. Diverse (anonieme) meldingen hierover waren in het afgelopen jaar gedaan, maar het was niet eenvoudig om de kwekerij van buitenaf te ontdekken. Doordat meldingen bleven komen en door voortdurend onderzoek van politie, Stedin en gemeente is de kwekerij uiteindelijk toch ontdekt. De politie heeft de planten en bijbehorende artikelen afgevoerd.

Het pand waarin de kwekerij is aangetroffen is in gebruik als woning. De bewoner heeft van de burgemeester een officiële waarschuwing gekregen. ,,Voor het sluiten van een woning zijn zeer zwaarwegende omstandigheden nodig. Die waren hier niet aanwezig”, aldus burgemeester Isabella. ,,Mocht het kweken van hennepplanten voortgezet worden, dan volgt wél een sluiting van de woning.”

Hennep kweken is volgens de Opiumwet in alle gevallen verboden. Als een kwekerij van vijf of minder planten wordt gevonden, is er volgens het Openbaar Ministerie geen sprake van beroeps- of bedrijfsmatig handelen. In dat geval volgt er geen strafrechtelijke vervolging. De planten worden wel in beslag genomen.

GEVAARLIJK Hennep kweken zorgt vaak voor gevaarlijke situaties. Doordat gebruikte elektra niet is geaard, hitte zich kan opbouwen en de ruimte vochtig kan zijn, is er gerede kans op kortsluiting waaruit brand kan ontstaan. Ook kan hennep kweken wateroverlast veroorzaken als het waterreservoir overstroomt.

advertentie
advertentie