Léon bij de uitstalling in de Wereldwinkel
Léon bij de uitstalling in de Wereldwinkel Green Side

Crowdfunding lokaal initiatief Green Side geslaagd

Overig

HOUTEN Het Houtense initiatief Green Side heeft in juli meer dan 15.000 euro ingezameld om lokaal nog meer impact te kunnen maken. Green Side maakt duurzame notitieboeken van oud basisschoolpapier, de boekjes worden handmatig ingebonden door de medewerkers van Reinaerde. 

Oprichter Léon was een crowdfunding gestart om de medewerkers van Reinaerde het komende jaar fijn en stabiel werk te kunnen geven. Met de steun van meer dan 240(!) mensen is het gelukt. Green Side zal komend jaar meer papier in gaan zamelen bij basisscholen en meer notitieboeken verkopen.

De notitieboeken worden gemaakt in Cultuurhuis Schoneveld, hier beleven de medewerkers van Reinaerde veel plezier aan het werk. Dankzij de massale steun kan dit werk plaats blijven vinden op een stabiele en regelmatige manier.

WERELDWINKEL HOUTEN Dankzij de crowdfunding is Léon ook in contact gekomen met de Wereldwinkel in Houten: ,,Het liefst houden we alles écht lokaal. Het inzameling van het papier, de productie én de verkoop. Ik ben dan ook heel blij met de samenwerking met de Wereldwinkel. Hierdoor kunnen we de notitieboeken en onze andere producten ook lokaal verkopen.

Als je een notitieboek koopt uit de winkel, kijk dan ook even aan de binnenkant. Hier staat namelijk de naam van de maker met de pen geschreven. Zo zie je ook nog eens wie jouw Houtense notitieboek heeft gemaakt.”

Dankzij deze samenwerking kan Green Side de volgende stappen gaan zetten. Zo blijven ze nieuwe producten ontwikkelen, zoals enveloppen gemaakt van oude cultuurposters, en blijven ze stap voor stap Houten een klein beetje duurzamer maken.

advertentie
advertentie