Afbeelding
Moni Wiersma-Rensen
column

Starter

8 december 2021 om 07:26 Overig

Mijn eerste stukje in het Groentje, dan lijkt het me gepast mezelf aan u als lezer voor te stellen. 

Ik ben Moni, 24 jaar en ben al mijn hele leven thuis in Houten. Sinds een aantal maanden maak ik deel uit van de PvdA-fractie. 

Tijdens de fractievergaderingen -maar ook daarbuiten-  zie ik de betrokkenheid en gedrevenheid van onze raads- en commissieleden, de lokale politiek gaat écht ergens over.  Het is vaak makkelijk om ergens iets van te vinden, maar als je echt iets wil doen en wil veranderen, is de lokale politiek een mooie plek om te starten. 

Ik vind het belangrijk dat er ook jonge mensen mee doen in de politiek, die vanuit hun ervaring en beleving begrijpen waar jongeren en starters tegenaanlopen en die hun generatie goed kunnen vertegenwoordigen. Starter in wonen, starter in werk, starter in gezin. Ik vind het belangrijk dat er in Houten ruimte is voor iedereen, voor de starters, voor de mensen met een middeninkomen, voor lagere inkomens. Een thuis in Houten is voor mijn generatie helemaal niet vanzelfsprekend. Komende jaren moeten er in Houten belangrijke keuzes worden gemaakt. Inwoners van Houten kunnen erop vertrouwen dat wij als PvdA een goede bijdrage gaan leveren om keuzes te maken waar iedereen baat bij heeft en Houten van en voor iedereen is!
Actief worden in de Houtense politiek geeft mij het gevoel van betekenis te kunnen zijn. Op deze manier kan ik laten zien waar ik in geloof. Alleen zeggen dat het anders moet, past niet bij mij. Ik wil in actie komen en er zelf aan meewerken.

Vorige week is tijdens onze ledenvergadering de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 vastgesteld. Onder leiding van onze sterke lijsttrekker Anneke Dubbink hebben wij een enthousiast team aan kandidaten, een mix van ervaring en een frisse blik. Ik ben er trots op dat ik hier deel van mag uitmaken!

Ik ben een starter in de politiek, de PvdA geeft mij de ruimte om te leren en ik ga ervoor!

Moni Wiersma-Rensen 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie