Burgemeester Isabella neemt het eerste exemplaar in ontvangst
Burgemeester Isabella neemt het eerste exemplaar in ontvangst Rene van der Brandt

Houtsense schrijfster Conny Hoogendoorn overhandigt ‘Kiezels’ aan burgemeester

27 september 2021 om 14:35 Overig

HOUTEN De Houtense schrijfster Conny Hoogendoorn overhandigde afgelopen zaterdag haar eerste exemplaar van de verhalenbundel ‘Kiezels’ aan burgemeester Gilbert Isabella. De overhandiging vond onder grote belangstelling plaats op het terras van restaurant MIRO. Conny heeft al verschillende prijzen gewonnen voor haar verhalen. Gilbert Isabella bedankte haar voor het eerste exemplaar en sprak de verwachting uit inspiratie op te kunnen doen uit dit boek.

door Rina Knopper

Ron van MIRO heeft het terras deze zaterdag extra feestelijk aangekleed als Conny arriveert om haar boek aan de burgemeester te overhandigen. Zij heeft verschillende mensen uitgenodigd om bij dit moment aanwezig te zijn. Maar ook het winkelend zaterdag publiek blijft tijdens het overhandigingsmoment geïnteresseerd staan kijken. Als Conny een stukje voordraagt uit haar bundel volgt bij de toehoorder als snel nieuwsgierigheid naar ‘meer’. 


Conny schreef al voor tientallen verzamelbundels, wat haar de eretitel ‘Koningin van het korte verhaal’ opleverde. Haar debuutexemplaar ‘Tegenwicht’ werd alom geroemd maar ‘Kiezels’ bevat ook weer een selectie favorieten.
,,Ingenieus als Conny is, weet ze je te verrassen met ontroerende vertelsels, met diepgang”, schrijft recensent Mieke Wijnants. ,,Ze laat personages in de dialogen tot leven komen, wat heel knap is in een kortverhaal. Verschillende verhalen bezorgen je een brok in de keel. ‘Verhaal van de Maand’, een gerenommeerd schrijvers platform, noemde ‘Plaats Rust!’ het mooiste verhaal dat ze ooit hebben ontvangen en Conny scoorde hoog in deze literaire wedstrijd. Ook ‘Alles in de wind’ kwam op de eerste plek.

,,Met KIEZELS presenteert ze opnieuw een uiterst fraaie bundel”, schrijft literair agent en recensent Hanneke Tinor-Centi, ze roemt de fraaie schrijfstijl van Conny. ..Emoties en gedachten zijn goed in woorden gevat en zelfs in de beperkte ruimte, die het kortverhaal biedt, weet zij haar verhalen áf te maken. Het scheppen van sfeer doet ze bijzonder goed. Dit is opnieuw een hele mooie bundel.”


advertentie
advertentie