Afbeelding
Jolien Kistemaker

Theater Aan de Slinger: Houtense Jolien Kistemaker in première

14 september 2021 om 18:48 Muziek

HOUTEN De geboren en getogen Houtense Jolien Kistemaker is liedjesschrijver, zangeres, theatermaker en dichter. Iemand met een groot hart voor de Nederlandse taal. Op donderdagavond 23 september gaat ze met haar nieuwe muzikale theaterprogramma ‘Thuis’ in première in Aan de Slinger. Want ze mag dan na haar muziekstudie in Amsterdam zijn blijven plakken en aan haar theatercarrière werken, een terugkeer naar Houten voelt altijd weer als thuiskomen. Samen met drie muzikanten, die haar begeleiden op gitaar, slagwerk en viool, geeft ze een kijkje in haar ziel. Tickets zijn verkrijgbaar via www.aandeslinger.nl.


Filmprogramma
Donderdag 16 en vrijdag 17 september schitteren Colin Firth en Stanley Tucci op het grote doek in de film ‘Supernova’. De acteurs zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. De Nederlands/Bosnische speelfilm ‘Quo Vadis, Aida?’ is een fictieve weergave van de genocide in Srebrenica en speelt zich af in de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie. Genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en winnaar van meerdere prestigieuze prijzen, in Aan de Slinger op 21 en 22 september. Op 23 en 24 september draait het grappige, tedere en ontroerende ‘Le Meilleur Reste à Venir’. De film met o.a. Patrick Bruel is een ode aan vriendschap en het leven.

Ronald Snijders en Lucky Fonz III
Cabaretier Ronald Snijders gaat op vrijdag 17 september in zijn voorstelling ‘Een avond met mij terug’ terug naar hoe alles begon. Met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Een avond vol versprekingen, ultrakorte liedjes en ‘normale’ humor. Een dag eerder, op donderdag 16 september, komt zanger en theatermaker Lucky Fonz III naar Houten. Hij is bekend van zijn bijzondere liedjes als ‘Ik heb een meisje’, maar ook van DWDD en De Slimste Mens. Deze avond gaat hij zingen, vertellen, met humor strooien en ontroeren. De Volkskrant over zijn vorige show: ‘Telkens opnieuw verrast Lucky Fonz met een mix van muziek en verhalen.’

Aan de Slinger is vanaf 6 september overgestapt op een tweederde zaalbezetting, waarbij de 1,5 meter afstand tussen gezelschappen in de zaal wordt losgelaten. Voor een veilig bezoek moet een coronatoegangsbewijs getoond worden. Zie voor meer informatie en tickets www.aandeslinger.nl.

WINACTIE  Win 2 vrijkaarten voor Jolien Kistemaker met ‘Thuis’ op donderdag 23 september om 20.15 uur in Aan de Slinger door een mail te sturen naar houtensnieuws@bdu.nl onder vermelding van Jolien.

advertentie
advertentie