Miriam de Jong en Martijn Steenman organiseren de streekmarkt in het Oude Dorp
Miriam de Jong en Martijn Steenman organiseren de streekmarkt in het Oude Dorp Claudia Verbree

Tweede streekmarkt Oude Dorp

Overig

HOUTEN Aankomende zondag 26 september is het weer zover. De tweede streekmarkt op het Oude Dorp van Houten. Ruim dertig producenten uit de Kromme Rijnstreek presenteren hun ambachtelijk gemaakte en verse producten. Het Plein wordt speciaal voor de streekmarkt omgetoverd in Franse sferen en aangekleed met knusse kraampjes, luifeltje en muziek.

De eerste versie van de streekmarkt afgelopen augustus was een groot succes. De tweede versie aankomende zondag is veel uitgebreider. Het idee voor een lokale streekmarkt komt van Mirjam de Jong van restaurant MIRO en Martijn Steenman van AH Oude Dorp. Samen slaan ze de handen ineen om Houtenaren te laten genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft. Martijn: ,,Miriam en ik zijn blij dat de eerste keer een succes was en dat we dat nu ook direct in het aantal standhouders terug kunnen zien.”

Nieuwe standhouders zijn onder andere Merel’s ijs, de Antoniahoeve, Streekplank, Mabon chocolade, Peperkoekhuis. De markt is op deze zondagen te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur. Ben je benieuwd welke producenten je tegen komt op welke marktdag? Volg Streekmarkt Houten op Instagram of Facebook voor de laatste nieuwtjes.

advertentie