Op het Plein, in het Oude Dorp, wordt de eerste Streekmarkt gehouden
Op het Plein, in het Oude Dorp, wordt de eerste Streekmarkt gehouden Archief BDUMedia/TS

Streekmarkt: Proef de Kromme Rijnstreek

14 augustus 2021 om 11:59 Activiteiten

HOUTEN De allerlekkerste producten uit de regio proef je op de streekmarkt op het Oude Dorp op de zondagen zondag 29 augustus en zondag 26 september aanstaande. Producenten vanuit de Kromme Rijnstreek presenteren hun ambachtelijk gemaakte en verse producten. Het Plein wordt speciaal voor de streekmarkt aangekleed met knusse kraampjes, luifeltje en muziek. Waan je voor een middag op het Franse platteland.

Het idee voor een lokale streekmarkt komt van Mirjam de Jong van restaurant MIRO en Martijn Steenman van AH Oude Dorp. Samen slaan ze de handen ineen om Houtenaren te laten genieten van al het lekkers wat de streek te bieden heeft. Mirjam kent het concept vanuit andere plaatsen in Nederland en geen andere plek in Houten is meer geschikt voor dit knusse idee dan het Oude Dorp. Martijn is het daarmee roerend eens en ziet de afgelopen jaren een trend in het kopen van producten die rechtsreeks van de boer komen.

STANDHOUDERS GEZOCHT De organisatie van de streekmarkt zoekt jou als regionaal producent. Verkoop jij de lekkerste lokaal geteelde producten, eten of drinken? Of heb jij de mooiste handgemaakte producten uit de regio? Maak je je eigen kunst of muziek? Heb je een KvK-nummer en ben je gevestigd in de Kromme Rijnstreek? Stuur een mail naar streekmarkt.houten@gmail.com. Meer informatie op streekmarkthouten.nl.

De markt is op deze zondagen te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur. Ben je benieuwd welke producenten je tegen komt op welke marktdag? Volg Streekmarkt Houten op Instagram of Facebook voor de laatste nieuwtjes.

advertentie
advertentie