Eric de Groot (links) en Erik Akkermans (rechts) met de twee Unox duik blikken met zeewater
Eric de Groot (links) en Erik Akkermans (rechts) met de twee Unox duik blikken met zeewater Stichting Nieuwjaarsduik

Houtense Nieuwjaarsduik in blik: bied mee voor het goede doel

24 december 2020 om 10:52 Overig

HOUTEN Niet geheel onverwacht, ook in Houten besloot de organisatie onlangs dat vanwege het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen de 19e Nieuwjaarsduik Houten op 1 januari 2021 niet door gaat. Jammer, maar Unox kwam met een bijzonder alternatief: de Thuisduik met de Nieuwjaarsduik uit Blik!

Nieuwjaarsduik-fans konden een pakket met twee blikken echt Noordzeewater aanvragen. De gedachte hierbij was: als jij niet naar de duik kunt komen, dan komt de duik gewoon naar jou. Het bleek gelijk een zeer groot succes. Al na één dag moest er ‘helaas, niet meer leverbaar’ worden terug gekoppeld. Met die blikken kan op 1 januari om 12:00 uur samen met nog tienduizenden andere landgenoten worden meegedaan aan een grootse officiële ‘thuisduik’: in eigen tuin, op het balkon of in de badkuip. Een ludieke manier om zo toch het nieuwe jaar net zo fris als normaal te starten. Als organisatie kreeg Houten ook zo’n pakket met daarin twee duikblikken. Het bedacht daarvoor een mooie manier om anderen daarvan plezier te laten hebben.

DUIK 2021 IN MET EEN GOED DOEL De Houtense duik editie steunt ieder jaar een goed doel. Voor de 19e editie was hiervoor KIKA uitgekozen. Voorzitter Eric de Groot: ,,Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd”.

HOOGSTE BIEDER Penningmeester Erik Akkerman: ,,Ondanks het niet doorgaan van de duik willen wij als organisatie ons hiervoor inzetten en toch geld inzamelen en dragen daarmee, hoe klein ook, bij aan het wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.” Naast de donatiemogelijkheid op de duikwebsite www.nieuwjaarsduikhouten.nl en de statiegeld actie (opbrengst voor KiKa) bij de Albert Heijn Oude Dorp en het Rond gaat de stichting de twee Unox “thuis duik blikken” van de hand doen aan de hoogste bieders. Dat zal verlopen via de eigen Nieuwjaarsduik pagina Facebook.com/duikinhouten/. De Groot: ,,De blikken zijn inmiddels al een gewild collectors item, dus met dat bedrag komt het wel goed. Op 30 december klokslag 12.00 uur gaan de blikken van de hand naar de twee hoogste bieders.” Het jaar kan dus toch ook in Houten met een huislijke mini Nieuwjaarsduik versie begonnen worden. Groot voordeel is dat de duik temperatuur nu zelf te beïnvloeden is.

advertentie
advertentie