Wachten op de warming up tijdens de editie van 1 januari 2020
Wachten op de warming up tijdens de editie van 1 januari 2020 Stichting Nieuwjaarsduik Houten

19e Nieuwjaarsduik Houten afgeblazen

9 december 2020 om 09:44 Evenementen Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN Voor het eerst in 19 jaar zal het op nieuwjaarsmorgen om 12.00 uur stil zijn op het strand van de Rietplas. De organisatie heeft, na overleg met de gemeente, besloten dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is op 1 januari een Nieuwjaarsduik te houden in Houten.

Een vervelende, maar een logische beslissing, het kan gewoon niet. Geen dranghekken dus, wapperende banners, warming-up van Damian Murphy of erwtensoep met worst en stoere verhalen na afloop. Ook het plan B dat de organisatie nog lang voor ogen had, bleek niet meer haalbaar. Een sterk afgeslankte corona-editie met alles op veilige 1,5 meter afstand voor maximaal 25 zeer trouwe geselecteerde deelnemers. Omroep Houten zou daarbij live verslag doen, zodat het vanuit thuis bekeken kon worden. Daarmee zou het, net als in 2010 en 2011 het geval was, toch in zeer beperkte omvang door kunnen gaan. Probleem van toen was een dichtgevroren Rietplas, waar de brandweer Houten redding bood met motorkettingzagen en een enorm wak maakte. 

Nu ligt het allemaal veel gecompliceerder en is er van een mogelijke oplossing geen sprake. Het volgende Nieuwjaarsduik Houten-moment, de 19e editie, zal op 1 januari 2022 groots worden georganiseerd. Volgens traditie zal dan een “nieuwe” wethouder het startschot verrichten en de deelnamemedailles na afloop uitreiken. Daarvoor komen Jan Overweg of Sander Bos in aanmerking. 

Foto’s van de afgelopen Nieuwjaarsduik zijn terug te vinden op de website https://nieuwjaarsduikhouten.nl/

advertentie
advertentie