Eiland van Schalkwijk
Eiland van Schalkwijk Alie Feijen

Oprichting Coöperatie Duurzaam Eiland

7 juni 2020 om 10:11 Overig

SCHALKWIJK Coöperatie Duurzaam Eiland werd deze week opgericht. Op 4 juni werden de statuten van de coöperatie in het Dijkhuis ondertekend, in aanwezigheid van notaris Rogier van de Sandt, wethouder Hilde de Groot (energietransitie en landelijk gebied) en Bregje Tettelaar (projectleider Duurzaamheid gemeente Houten). 

Anderhalf jaar geleden stak een groep enthousiaste bewoners van het Eiland van Schalkwijk de koppen bij elkaar om te spreken over duurzaamheid op het Eiland en de kansen en bedreigingen van de energietransitie. De initiatiefgroep heeft diverse avonden georganiseerd, met name gericht op het besparen van energie.

Om zich verder te richten op een brede vorm van lokale duurzaamheid, met daarin ook aandacht voor landschapsbeheer, voedsel, recycling van afval en het participeren in projecten rond energie-opwekking, hebben de initiatiefnemers een belangrijke stap gezet door een coöperatie op te richten, de Coöperatie Duurzaam Eiland. De komende tijd worden de ideeën en doelstellingen aan ieder verder toegelicht, met als doel het Eiland van Schalkwijk mooi te houden.

Voor nader contact: cooperatie.duurzaam.eiland@gmail.com.

advertentie
advertentie