Herman Geerdes
Herman Geerdes VVD Houten
column

Bedankt, tot ziens en welkom!

6 mei 2020 om 07:14 Opinie

De huidige periode kenmerkt zich door het enorme aanpassingsvermogen van iedereen. We staan geduldig in de rij bij de supermarkt of we het nooit anders hebben gedaan. Veel mensen werken thuis of passen zich op het werk aan. Veel respect is er terecht voor de mensen in de zorg, hulpdiensten en levensmiddelenbranche. Alles gaat gewoon door terwijl bijna niets op de gewone manier gaat. Veel dank daarvoor!

In de afgelopen weken hebben we helaas niet op een passende manier afscheid kunnen nemen van wethouder Herman Geerdes. Ook daar hebben we even moeten aanpassen. Na ruim 18 jaar in de Houtense politiek actief geweest te zijn, nam hij afscheid. Of misschien beter gezegd: ging hij zonder echt afscheid te kunnen nemen. Erg jammer, maar begrijpelijk in deze tijden. Herman was 8 jaar raadslid, fractievoorzitter en 10 jaar wethouder voor de Houtense VVD. Hij kan met veel trots terugkijken. Zo introduceerde hij als voorloper op de Omgevingswet de uitnodigingsplanologie en scoort Houten continu hoog op de lijst van vestigingsplekken voor bedrijven. Zijn motivatie om politiek actief te worden was de 'dreiging' van Schalkstad, mede door zijn inzet is dit er niet gekomen en is het Eiland van Schalkwijk, met de prachtige Nieuwe Hollandse Waterlinie, niet meer weg te denken als recreatiegebied. We gaan vast nog uitgebreid afscheid nemen, als echte VVD-ers: dus met een biertje en een bitterbal.

Ondertussen zal in de raadsvergadering van mei zijn opvolger worden voorgedragen: Sander Bos, nu wethouder in West Maas en Waal. Een gemeente die veel op ons mooie buitengebied lijkt. Sander (35) heeft in de afgelopen 6 jaar als wethouder vrijwel dezelfde portefeuille gehad als Herman. Met al zijn kennis, ervaring en verbindende karakter weten we dat we met hem een hele goede opvolger hebben gevonden. Welkom en tot snel in Houten!

Eef Stiekema,
Fractievoorzitter Houtense VVD

advertentie
advertentie