Afbeelding
Vlajerie ‘t Rond

Haltna Huis positief overrompeld door gratis vlaaien Vlajerie 't Rond

18 maart 2020 om 13:07 Overig

HOUTEN De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zijn ingrijpend. Soms onstaan er ook hele mooie dingen door. Een voorbeeld daarvan is de traktatie voor de bewoners van het Haltna Huis.

Jessica van Vlajerie 't Rond:  ,,Wij moeten op zaterdag altijd de bestellingen doorgeven aan de bakker voor maandag. Wij hadden gewoon 10 vlaaien voor de verkoop besteld (minus de bestellingen). Op zondagavond hoorden we het nieuws dat wij helaas de komende tijd moeten sluiten. Maar de bestelling was al gedaan.
Maandag gingen we naar de zaak om op te ruimen en af te sluiten en daar waren de vlaaien. Natuurlijk zonde om weg te gooien dus we dachten: waarom maken we de mensen in het Haltna Huis niet blij met een lekker stukje vlaai? Ze zijn waarschijnlijk deze weken eenzamer door minder bezoek. Dus wij hebben de vlaaien naar hen gebracht en zij waren er ook heel blij mee. Het was eigenlijk een spontane actie,  fijn dat we in deze moeilijke tijd toch nog mensen blij hebben kunnen maken."

HECTISCHE TIJD En blij waren ze! ,,Maandagochtend, rond een uur of tien, werden we in het Haltnahuis compleet verrast. De man van de Vlajerie stond binnen met een krat vol verse vlaaien. Ik denk een stuk of acht vlaaien die we uitdeelden aan het personeel", vertelt Sabine Pronk, gastvrouw in het Grand Café van het Haltna Huis. De Vlajerie moest net als andere horecagelegenheden onverwacht de deuren sluiten, maar had deze vlaaien wel al besteld.

,,We voelden ons positief overrompeld. We leven in een hectische tijd. De normale gang van werken is niet meer hoe het moet. We moeten onze manier van werken aanpassen, nadenken over hoe en wat we doen. We voelen veel onrust en onzekerheid om ons heen en zijn drukker dan anders. Dan verrast worden met vlaaien was echt fijn. ,,Wat betreft de bewoners: zij komen niet meer in het restaurant. Om verspilling van de vlaaien tegen te gaan en anderen mee te laten genieten, heb ik mijn collega's gevraagd om de overgebleven stukken vlaai aan de revalidanten te geven."

,,Het is natuurlijk heel verdrietig om te zien dat de Vlajerie moet sluiten", klonk Sabine meelevend. ,,Toch geloof ik dat het goed komt. Na deze periode volgt rust. We moeten hier eerst met elkaar doorheen. Dat kunnen we, dat weet ik zeker."

Afbeelding
advertentie
advertentie