Natuurwerkdag, kom helpen in Tull en  Waal
Natuurwerkdag, kom helpen in Tull en Waal Landschap + Erfgoed Utrecht

Natuurwerkdag in Gemeente Houten

26 oktober 2019 om 07:41 Overig

HOUTEN  Op zaterdag 2 november gaan vrijwilligers aan het werk voor het beschermen en behouden van natuur en landschap tijdens de 19e editie van de Natuurwerkdag met als thema biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In de Gemeente Houten kun je ook mee doen. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. En bovenal draag je dan ook nog eens bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Kinderen zijn welkom!

NATUURWERKDAG IN GEMEENTE HOUTEN In Tull en 't Waal worden wilgen geknot rond Fort Werk aan de Waalse Wetering. Meld je nu aan via www.natuurwerkdag.nl!

Het thema biodiversiteit Het verlies aan biodiversiteit, de afgelopen decennia ruim 70%, is een grote zorg. Biodiversiteit is de verscheidenheid aan soorten van levende organismen binnen een bepaalde omgeving. Oftewel, het aantal soorten planten en dieren in een bepaald gebied. Dit geheel is voor ons als mens van levensbelang. Het zorgt tenslotte voor de zuurstof die wij inademen, levert een gezonde bodem voor voedselproductie en zoet water en niet te vergeten: het is de groene leefomgeving van planten en dieren. Tijdens de Natuurwerkdag help je natuur in jouw omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie