Susan van Erp
Susan van Erp GroenLinks Houten
column

Doet de lift het?

16 februari 2022 om 07:27 Opinie Raadspraat

Met een brede glimlach zet Enith thee voor ons twee. Door een aangeboren lichamelijke beperking gebruikt zij een rolstoel. In haar aangepaste Fokuswoning woont ze zelfstandig, hulp is altijd in de buurt. Luisterend naar Enith, beleef ik Houten op een nieuwe manier.

Het is hier fijn. Met je rolstoel kun je via de fietspaden makkelijk overal naartoeveel beter dan in de meeste gemeenten. Het centrum is om de hoek, al is er steeds minder te beleven met alle leegstand. Vooral een biologische winkel ontbreekt, daarvoor moet je nu een flinke trip naar Zeist maken en met zware tassen aan de rolstoel terug met de bus. De trein is helaas onbetrouwbaar; het station is alleen bereikbaar met een lift die vaak niet werkt. Het buitengebied is prachtig, hopelijk gaat toekomstige woningbouw niet ten koste van de ruimte om Houten. En, let bij nieuwbouw meteen op rolstoelvriendelijke stoepen, zo zonde om achteraf aan te moeten passen!

Terwijl we theedrinken, beleef ik een stukje van Enith’s Houten. Verrassend, herkenbaar en ontzettend waardevol. Na ons gesprek wil ik aan de slag. Minder leegstand, betrouwbare liften en toegankelijke stoepen. Gewoon vanzelfsprekend, en zo belangrijk.

Hoe beleef jij Houten? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Vragen die ik inmiddels ontelbare keren heb gesteld, en blijf stellen, aan zoveel mogelijk verschillende mensen. De antwoorden zijn vaak herkenbaar, soms verrassend, en altijd waardevol. Want in de gemeenteraad wil ik iedereen een stem kunnen geven. Zonder de vele gesprekken zou dat lastig zijn; ze helpen onze gemeente te beleven zoals een ander dat doet. Wil jij jouw perspectief met ons delen? Wij van GroenLinks spreken je graag, laat het weten via houten@groenlinks.nl.

Susan van Erp, commissielid en kandidaat raadslid GroenLinks Houten

advertentie
advertentie