Marcel van Gooswilligen
Marcel van Gooswilligen Jason Oostveen
column

Bouwen voor onze jongeren en ouderen

Opinie Raadspraat

Houten gaat groeien. Het college heeft een ambitieus plan uitgewerkt: de Ruimtelijke Koers. D66 is er blij mee. Waarom?

We gaan vooral bouwen voor onze jongeren en ouderen. Betaalbare en passende woningen. Dat is belangrijk voor de leefbaarheid in Houten, want onze jongeren en ouderen spelen een belangrijke rol in onze gemeenschap. In de verenigingen en als vrijwilliger. Ze hebben hier een sociaal netwerk waar ze zelf op steunen of waar ze anderen tot steun zijn. Maar doordat er nauwelijks betaalbare en passende woningen voor ze zijn, trekken onze jongeren weg en blijven ouderen op zoek naar een passende woning met de juiste voorzieningen. Het wordt hoog tijd dat we ruimte voor ze maken.

We zijn ook blij dat we zuinig omgaan met ons groene buitengebied. Dat er oog is voor de schoonheid van het landschap en de cultuurhistorie. En binnen de rondweg wordt het bestaande groen aantrekkelijker gemaakt. Er komen meer plekken om te ontspannen, te bewegen en te ontmoeten. Dus niet alleen meer stenen, maar ook meer groen. 

We vinden het mooi dat er een nieuwe soort wijken ontstaan. Compacter en met een combinatie van wonen, werken en voorzieningen. Een nieuw stukje Houtens DNA. Levendiger dan we gewend zijn. Bruisend.

Het college ligt op de goede koers, maar we hebben nog wel vragen over de invulling. Komen er genoeg betaalbare woningen? Is het gezond wonen bij de A27? Betrekken we inwoners en omwonenden actief bij de veranderingen? Dat zijn een paar onderwerpen waar D66 op gaat letten. Zodat Houten groter én mooier wordt.

Na de vakantie bespreken we de plannen in de gemeenteraad. Ik hoor graag wat u ervan vindt. Bent u enthousiast? Of heeft u juist zorgen? Laat het me weten op marcel@d66houten.nl.

Marcel van Gooswilligen, fractievoorzitter D66 Houten

advertentie
advertentie