Axel Eerdman
Axel Eerdman HoutenAnders!

Raadspraat - Snoeien boven een warm oog

21 februari 2024 om 08:26 Opinie Raadspraat Raadspraat

Vorige week was mijn laatste raadsvergadering als raadslid voor Houten Anders!: een bewuste keuze om tijd te vinden voor alle andere dingen die ik ook goed wil doen, als partner, als inwoner en als nieuwbakken beleidsadviseur in het onderwijs.

Een school is een mini-samenleving en altijd in ontwikkeling. De school wil het beste in de leerlingen naar boven halen. Wie er werkt, is het niet altijd met elkaar eens, maar samen staan zij voor hetzelfde doel: goed onderwijs voor álle leerlingen. Dat verbindt en geeft energie.

Diezelfde kracht herken ik in de vele inwonersinitiatieven van Houten. Denk bijvoorbeeld aan Rond on Ice, de Vrijheidslunch, Houtense Bijzaken of snoeigroep de Braamsluiper in Tull en ’t Waal. Elk initiatief werkt en organiseert zich samen voor en met de gemeenschap. Iedereen is welkom en draagt een steentje bij. Daarom komen mensen er graag. Ik ook.

Via de Braamsluiper volgde ik een cursus ‘snoeien van fruitbomen’. Snoeien geeft meer licht en een betere balans in de boom. Je kunt snoeien om te groeien of snoeien voor meer vruchten. Wie snoeit boven een ‘warm oog’, heeft de grootste kans op groei. Een warm oog zit op het jongste deel van de tak dat groeide met warm weer. Door de tak erboven af te knippen, gaat de energie voortaan niet meer naar de top, maar naar ‘de warme ogen’ en daar groeien nieuwe takken uit.

Mijn vertrek uit de gemeenteraad zie ik dan ook vooral als het snoeien boven een warm oog. Het wordt tijd om onze energie anders te laten stromen en te groeien. Samen met Houten Anders! blijf ik mij inzetten voor een betrokken gemeenteraad die zich inzet voor álle inwoners en goed bestuur.

Op 19 maart wordt ons nieuwe raadslid geïnstalleerd.

Groei je met ons mee?

Axel Eerdman, fractievoorzitter HoutenAnders! (tot 18 maart)

axel.eerdman@houtenanders.nl

advertentie
advertentie