De burgemeester las de kinderen voor.
De burgemeester las de kinderen voor. Bibliotheek

Burgemeester Isabella opent Voorleesdagen in Houten

26 januari 2023 om 09:04 Onderwijs

HOUTEN Voorlezen aan jonge kinderen is heerlijk om te doen en zo belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt taalgevoel en bezorgt natuurlijk veel plezier, aldus de bibliotheek Houten-Centrum. Daarom maakte burgemeester Gilbert Isabella woensdagochtend tijd vrij voor het Voorleesontbijt in de Bibliotheek Houten-Centrum. Daarmee opende hij De Nationale Voorleesdagen 2023. ,,Het was een vrolijke en gezellige ochtend rond het Prentenboek van het Jaar, ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje!’, waar de burgemeester uit voorlas. Kinderen uit groep 1/2 van OBS De Bijenkorf waren uitgenodigd voor dit voorleesfeest en gingen helemaal op in het verhaal. Hierna werd er gesmuld van het ontbijt dat verzorgd werd door KoffieAtelier Reinaerde.”

Activiteiten en voorleestips

Tijdens De Nationale Voorleesdagen, van woensdag 25 januari t/m zaterdag 4 februari, maar ook nog tot eind februari, zijn er verschillende activiteiten voor kinderen van 2 t/m 6 jaar te doen in de Bibliotheek Houten-Centrum, waarbij het voorlezen centraal staat. Ook vanuit huis kan er meegedaan worden. Op de website van Bibliotheek Lek & IJssel zijn allerlei tips voor (groot)ouders te vinden om het voorlezen samen te beleven en nog leuker te maken.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/nationale-voorleesdagen.

Cadeautje voor nieuwe leden

Tijdens De Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen t/m 6 jaar die (gratis) lid worden van de Bibliotheek een vingerpopje van Maximiliaan Modderman uit het verhaal cadeau. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met zaterdag 4 februari.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie