Wethouder Ria Frowijn opende de school officieel door een lint door te knippen. Evi en Gijs houden het lint vast.
Wethouder Ria Frowijn opende de school officieel door een lint door te knippen. Evi en Gijs houden het lint vast. Suzanne Meerkerk

Montessorischool in Houten officieel geopend

10 oktober 2022 om 10:55 Onderwijs

HOUTEN Het nieuwe gebouw van de Montessorischool in Houten werd afgelopen woensdag 5 oktober officieel geopend door wethouder van onderwijs Ria Frowijn. Het was een feestelijke gebeurtenis voor alle ouders, kinderen en het team. Er waren vele activiteiten en een band. Aanwezigen konden proeven, beleven, luisteren en bewegen.  

Acht jaar geleden ontstonden plannen om van drie Montessori-locaties in Houten één nieuwbouwlocatie te maken. Deze is gebouwd op Hefbrug 9. Het is niet een heel nieuw adres voor de school, want ze hebben al eens eerder een noodgebouw op exact dezelfde plek met hetzelfde adres gehad. In de laatste week van de zomervakantie heeft het complete team er met man en macht voor gezorgd dat de kinderen na de vakantie in een mooi ingericht lokaal konden starten. 

Het gebouw is energieneutraal met zonnepanelen, een sedumdak en een warmteterugwinsysteem dat per lokaal de temperatuur kan regelen. Met de overgang naar het nieuwe gebouw is ervoor gekozen het schoollogo ook van een nieuwe kleur te voorzien: groen, met de link naar duurzaamheid. Dit paste ook nog eens heel goed bij de start van de kinderboekenweek op dezelfde dag, met het thema Gi-ga-groen! Het hele team was dan ook in het groen gekleed en met een groene broche herkenbaar voor de genodigde gasten.

De opening van de Montessorischool in Houten
De Montessorischool in Houten werd woensdag officieel geopend.
De Montessorischool in Houten werd woensdag officieel geopend.
Het hele team was in het groen gekleed tijdens de opening.
advertentie
advertentie