Afbeelding
William Hoogteyling

Lek en Linge informeert ouders leerlingen groep 8

11 november 2021 om 14:30 Onderwijs

CULEMBORG Rondstruinen door de brugklaslocatie van Lek en Linge in Culemborg en alles te weten komen wat de school jouw kind te bieden heeft. Dat kan 11 november tijdens de informatieavond voor ouders van leerlingen uit groep 8. Het is tevens mogelijk de avond online mee te maken.

“Het wordt een informele bijeenkomst, waar ouders terecht kunnen met al hun vragen,” vertelt organisator Jaap Stegers, docent geschiedenis en tevens mentor en coördinator voor de brugklas. “Tegelijk mogen ze de sfeer proeven waar Lek en Linge om bekend staat.” Lek en Linge heeft sinds vijftien jaar een eigen gebouw voor brugklassers. Daar wennen kinderen op eigen tempo aan de overgang van basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

ALLEEN OUDERS Stegers benadrukt: “Het is dus écht een avond alleen voor ouders. Daar is het programma helemaal op ingesteld. Kinderen kunnen op andere momenten kennismaken. We hadden al de Lek en Linge Challenge. Dat was een groot succes, met vierhonderd leerlingen uit groep 8. En kinderen kunnen 8, 9 en 15 november ook deelnemen aan snuffellessen. Verder is begin volgend jaar onze traditionele open dag, waar ze uiteraard ook weer welkom zijn.”

SPEEDDATEN MET BRUGKLASSERS De informatieavond bestaat uit twee gedeelten, legt Stegers uit. “We beginnen met een algemene presentatie. Dat gebeurt in onze hoofdlocatie aan de Multatulilaan, daar is meer ruimte. Vervolgens lopen de ouders naar de naastgelegen brugklaslocatie. Daar zijn zeker dertig medewerkers en een flink aantal leerlingen uit de klassen 1, 2 en 3 om alle informatie te geven die je maar wilt. We vertellen over onze leerroutes, van vmbo tot gymnasium, en over onze specialismen. Dat kan zijn tweetalig onderwijs, maar ook hoe we omgaan met dyslexie of onze huiskamerklas voor leerlingen die meer ondersteuning kunnen gebruiken. Verder kunnen ouders speeddaten met brugklassers. En natuurlijk hebben we koffie en thee en speelt de schoolband.”

TEGELIJK ONLINE Na de ervaringen van vorig jaar, toen wegens de coronamaatregelen de informatieavond alleen via een livestream kon worden bezocht, is nu gekozen voor een zogeheten hybride aanpak. “De meeste ouders willen graag zelf naar school komen,” weet Stegers. “Maar we bieden ook de mogelijkheid om het online te volgen. De presentatie wordt rechtstreeks gestreamd en aansluitend kunnen ouders filmpjes bekijken over tal van onderwerpen. Ook kunnen ze chatten met mensen in de school.” Deze aanpak maakt het volgens Stegers mogelijk om makkelijk mee te bewegen met eventuele nieuwe coronamaatregelen. “We volgen nauwgezet de richtlijnen van de overheid, omdat we te allen tijde naar iedereen verantwoordelijk willen handelen. Maar uiteraard hoop ik dat we 11 november veel ouders op school kunnen ontvangen.” 

Inschrijven voor de informatieavond kan via www.lekenlinge.nl. Op de website staat ook alle andere informatie voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie