Met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan.
Met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Stichting Avond4daagse Houten

‘Home Edition’ maakt van Avond4daagse een verantwoord feestje

6 april 2021 om 08:00 Lokaal/Evenementen

HOUTEN Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een unieke editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Tussen 29 maart en 30 juni kunnen zij in Houten hun eigen Avond4daagse lopen. Volledig coronaproof. Stichting Avond4daagse Houten organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avond4daagse medaille.

EIGEN ROUTES Na inschrijving kunnen deelnemers gebruik maken van de Avond4daagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenaamde ‘ronderoutes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten!

GROOT SUCCES KWBN introduceerde de Avond4daagse – Home Edition vorig jaar voor het eerst. Ook toen was Stichting Avond4daagse Houten van de partij. Er wandelden dat jaar bijna zeshonderd wandelaars mee in Houten. Alleen of in gezinsverband of met groepjes van school. Landelijk namen in 2020 bijna 60.000 deelnemers deel. Het leverde vele enthousiaste reacties op en een compliment van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen tussen 29 maarten 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

AANMELDEN Inschrijven is mogelijk via www.avond4daagsehouten.nl. Deelname kost € 6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5 – 5 – 10 km. En de welverdiende Avond4daagse medaille ontvang je automatisch. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl.

advertentie
advertentie