Afbeelding
MWH

Wilgenknotten van start bij Lunet aan de Snel

Natuur en milieu

SCHALKWIJK Voor de knotgroep van de Milieuwerkgroep Houten gaat op zaterdag 16 oktober het knotseizoen van start op Lunet aan de Snel aan de Lekdijk 56b in Schalkwijk. ,,Na anderhalf jaar mogen we eindelijk weer knotten met een groep vrijwilligers”, aldus een blije Mileuwerkgroep.

Op de hoge aarden wal rond het Lunet – onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie – staat aan de Noord- en Noord-Oostzijde een groot aantal wilgen. In 2019 is de eerste helft om en om geknot, dit jaar is de tweede helft aan de beurt. Vrijwilligers kunnen zich vanaf 9.30 uur melden op het terrein; de locatie staat vanaf de Lange Uitweg in Molenbuurt met richtingborden aangegeven. Auto’s parkeren op de grote P-plaats tussen fort Honswijk en het Lunet (NIET parkeren op het Lunet); dit staat met P-borden aangegeven. 

De knotgroep zorgt voor koffie, soep en frisdrank. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar deelnemers kunnen ook eigen materiaal meenemen. Draag stevige schoenen of laarzen met een goed profiel (het talud is glad en stijl) en stevige (regen)-kleding. Voor meer informatie: coördinator knotgroep Houten Jaap ten Boer, 06-10715867, email j.tenboer@kpnmail.nl.

ROUTE Per fiets: Houten richting Schalkwijk; brug over het A’dam-Rijnkanaal over, onderaan linksaf, Kanaaldijk-Zuid volgen tot Trip; linksaf Trip volgen, op rotonde 2e afslag = Lange Uitweg richting Tull en ’t Waal; aan het einde, bij bocht naar rechts, rechtdoor rijden en de Lange Uitweg door Molenbuurt, vervolgen tot Werk aan de Korte Uitweg. Hier linksaf de Gedekte Weg op; aan het einde ligt het Lunet aan de linkerzijde. Fietsen kunnen bij het Lunet geplaatst worden.

Per auto: Houten richting Schalkwijk; brug over het A’dam-Rijnkanaal over, onderaan linksaf, Kanaaldijk-Zuid volgen tot Trip; linksaf Trip volgen, op rotonder 2e afslag = Lange Uitweg richting Tull en ’t Waal; aan het einde, bij bocht naar rechts, rechtdoor rijden en de Lange Uitweg door Molenbuurt, vervolgen tot op de Lekdijk; hier linksaf, bij fort Honswijk de Lekdijk linksaf naar beneden verlaten; na ca. 150 mtr. staat links de grote P-plaats aangegeven. Het Lunet is binnendoor via een pad bereikbaar.

advertentie